Още 90 кучета изхвърлени на улицата

  • 20 септември 2012 10:03

  • 484
  • 0
Още 90 кучета изхвърлени на улицата
©

Броят на бездомните кучета в столицата са над 9 000. Това съобщи в сутрешния блок на ТВ7 д-р Манол Нейков от "Екоравновесие", позовавайки се на данни от последното проучване от 2011 година.

Той поясни, че причината за увеличаващата се популация са хората, които си изоставят домашните любимци в покрайнините на града. За два месеца са били намерени "изхвърлени" над 90 кучета. Нейков уточни, че само те за две години, могат да направят популация от до 2-3 хил. животни.

Нейков посочи, че основна цел на "Екоравновесие" и Столична община е да предотврати бум на популацията на кучета в покрайнините на града, затова се провежда безплатна кастрация и ваксинация на четириноги. След Нови Искър и Кремиковци, сега е ред на "Овча Купел", поясни Нейков, както и в Панчарево, благодарение на организация "Четири лапи".

Всеки, който има желание да кастрира кучето си в тези райони или има оплаквания от бездомни и домашни кучета, може да се обади на телефона на "Екоравновесие" 931 41 64.

Д-р Нейков добави, че на ден има между 30 и 50 обаждания от граждани, като оплакванията са както от агресивни бездомни кучета, така и от домашни. Той каза още, че приютът край Горни Богров ще бъде завършен до края на октомври и ще побира към 1 000 кучета. В него ще бъдат приютени животни, които са агресивни, болни или обитават районите около училища и детски градини.

Последвайте канала на

484 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини