Какво да се прави?

  • 28 октомври 2024 14:19

  • 304
  • 0
Какво да се прави?
© pixabay

Този въпрос не е заглавие на книга нито от Н.Чернишевски, нито от Д.Енгелс, а затормозеното днешно питане, което ехти глухо и страшно пред спечелилите изборите. Четири години  след организираните протести срещу ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г убедително спечели и тези избори. Поне това сочат преброителите на гласове и на активността на гласоподавателите. А както знаете, най-важно в едни избори, е броенето на гласовете.

Над половин милиард лева ни струва масрафа да се кандилкаме от вот на вот с напълно еднородни резултати,

от които не произлиза абсолютно нищо ново и различно и няма никаква промяна. Приличаме на същи глупаци, както е казал класикът, които правят едно и също, но се надяват на различни резултати.

Какво ще направи Борисов сега, за да формира стабилно правителство, каквото е крайно време да имаме, е въпросът на въпросите в тези часове след като за пореден път им „съдра шушоните”, както се казва на прост разговорен език.

Интересен факт е също така, че едното и другото ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, макар и разделени, сумарно увеличават електоралната си маса спрямо предходния вот. Начините за този отчет не ми се коментират, сещате се защо.

Всички останали партии, които българите пратиха в новия парламент, се клеха, че няма да правят правителство и няма да се включват в коалиции с Борисов и Пеевски.

Както сполучливо се изрази анализаторът Кристиян Шкварек в изборната нощ,

всички бабуваме да се вземат първата и втората партийни формации.

Този брак по сметка, без любов, дори да се състои, то едва ли ще даде плод – вече гледахме от първи ред тези селски вечеринки в предходния състав на НС. Те бяха ялови, а споровете им само за това кой на кое кресло да седи и как да се вземат и усвоят едни европейски пари. Затова и т.нар. „сглобка” се разпадна.

Сега каквито и кръчмарски сметки без кръчмар да се правят, както и да се хвърля боб и да се изричат лицемерни заклинания, надали ще се единят хора, които органично не се понасят.

Те дружно не понасят „слона в стаята”, но не смеят дори да го назоват, камо ли да му дадат мощен отпор и да му се опълчат по какъвто и да е начин.

Иначе можем с чиста съвест да кажем, че

в парламента настана пълен миш-маш

с влизането на ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през и МЕЧ – общо 9 партии, а съставянето на стабилен кабинет е все по-далечна химера.

По-обозримо в близка далечина се виждат нови избори, на които вероятно ще ни пратят да ходим напролет… .

И така до пълния крах на сегашната порочна самовъзпроизвеждаща се партийно-листова система. Ако дотогава все още съществува държавата ни...

 

Този коментар изразява личното мнение на автора и може да не съвпада с позициите на novini.bg

Последвайте канала на

Аделина Делийска
304 0

Свързани новини

Водещи новини