Проблемът не е (само) Тръмп. Проблемът е, че половин Америка ще гласува за него

  • 22 октомври 2024 17:14

  • 2884
  • 0
Проблемът не е (само) Тръмп. Проблемът е, че половин Америка ще гласува за него
© Facebook/Novini.bg

Има нещо силно извратено в това човек, който никога (нито секунда!) не е работил тежка и нископлатена работа, да си прави снимки в ресторант от верига за бързо хранене, където хора си скъсват зад*иците от работа за минимална надница. (Същият човек е от партията, която упорито всеки път гласува срещу повишаването на минималната надница!)

Всичко по темата:
Президентските избори в САЩ - Харис срещу Тръмп 187

Всичко това в името на едно костюмено парти като за Хелоуин, само че… за предизборна кампания. 

Защо? Защото Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти. била работила във веригата преди 40 години. 

Тоест? Тоест, за да може оранжевото петно на гащите на Америка да се нареди и той сред „работилите“ … „такава работа“.

(а докато още беше президент, се снима с Библията, държейки я наобратно – като за целта накара въоръжена полиция да отцепи улицата, на която течеше протест срещу него.) 

Докато се преструваше на служител на онази верига за бързо хранене, Оранжевият заяви, че Камала никога не била работила „такава работа“, при положение, че знае, че не е вярно това твърдение. 

Лъжите се изстрелват от устата му по-бързо отколкото мозъкът му насмогва да контролира. Всичко е автоматика при неговите лъжи – автопилот. 

Малката разлика е, че Харис НАИСТИНА е работила „такава работа“, докато Оранжевото само се снима и си отиде. 

Към настоящия момент тази подробност уж няма много значение, но и същевременно има гигантско значение – показва манталитета на един нарцистичен, патологичен лъжец. 

Ресторантът на „Макдоналдс“, който посети Тръмп, не е работел в този ден – обслужил подставени лица

А знаете ли кое е най-смешното в тая история? Че всъщност Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския не би могъл да работи наистина в онзи ресторант, защото въпросната верига в Щатите има политика за проверка на миналото (за криминални регистрации) на кандидата и той не може да я издържи – осъден криминален престъпник е. 

Това е същият „бизнесмен“, който не разбира как работят тарифите и си мисли, че като ги наложи на китайските стоки, ще бъдат плащани от китайците, а не от американския краен потребител… Нещо като „Мексико ще плати за стената“.

Сега, като се замисля… ми става по-ясно как е успял да фалира 4 казина в кариерата си на „бизнесмен“. 

Феновете му (защото ми е трудно да ги нарека другояче), които са решили да гласуват за него, се опитват да крият, че гласът им ще отиде натам просто от любов по расизма; те масово отговарят (на въпроса защо го подкрепят) с твърдението, че икономиката била по-добра при неговото управление. 

Което е пълна лъжа, разбира се. По време на Байдън САЩ постигнаха рекордно ниско ниво на безработица, намалиха вътрешния дълг, цената на инсулина падна до трийсет долара, като преди това бе деветдесет и осем. С цифри: сега е 30, беше 98. 

В момента кампанията на Оранжевото говори за интегритет, но същевременно (платени от новото му приятелче Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател,, който, според мене, ще е първият лесбийски злодей от филм за Джеймс Бонд) вървят фалшиви „рекламни“ кампании уж от името на Камала ХарисКамала ХарисКамала Харис е родена на 20 октомври 1964 година в Оукланд, САЩ, в семейство на имигранти., в които се говори за трайно намиране на домове на имигрантите и бежанците. Целта? Да се всее страх у населението, че имигранти и бежанци масово (както пише в рекламите) ще бъдат заселвани сред тях. 

Къде се случва това? в Пенсилвания, разбира се – защото е един от „колебаещите се“ щати, които ще решат изборите. 

Групата, от чието име се разпространяват рекламите, се нарича Progress 2028 и фалшиво се представя за лобисти за Харис. Журналистическо разследване доказа лъжата, но колко хора вече са паднали в капана? Колко хора ще разберат за това журналистическо разследване? 

Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, – същият, който пропагандира „свобода на словото“, но веднага сваля от Туитър профилите на журналисти, които пишат против него. И Оранжевият му приятел – осъденият престъпник. 
Чудесно са се намерили един друг. 

Сега Мъск плаща по $100 на всеки, който подпише петиция за „свобода на словото“ и „право да носиш оръжия“. „Петицията“ е всъщност събиране на гласове за републиканците – за миньоните на Тръмп. Говорим за купуване на гласове, да. В държава, в която има щати, забранили на минувачи да дават бутилка вода на чакащите на опашка да гласуват, защото „можело да повлияе на вота им“.

Това е цяла една история… направиха гласуването на места като Джорджия особено трудно и бавно, защото вотът там се обърна от червен в син. Все още републиканските щатски законодатели наказаха гласоподавателите, като орязаха броя на секциите им и ги принудиха да се редят на километрични опашки. Понеже хората не се отказаха, направиха незаконно да им се дава вода. 

Демокрация…

Същите миньони на Тръмп, които твърдят, че климатичните промени са „измама“ на либералите, защото човекът „не можел да се бърка в процесите на природата“, сега твърдят, че ураганите във Флорида (републикански щат) са направени от тайни правителствени „машини“, за да накажат гласуващите за Тръмп…

А същите тези републиканци гласуваха орязване на федералните пари за Агенцията за бедствия (FEMA)… Сега плюят правителството, че не дава достатъчно средства. Когато демократите предложиха прегласуване на средствата за спешни нужди, Майк Джонсън – говорител на камарата на представителите (тоест, с ранг на ръководител) – умишлено НЕ допуска събиране, за да се гласува финансиране на фонд за подпомагане на пострадалите от урагана Хелън. 

Майк Джонсън заяви, че ще допусне разглеждането СЛЕД изборите. Въпреки заплахите от разрушения. Майк Джонсън е републиканец – един от миньоните на Оранжевото. 

Наскоро разбрахме, че Тръмп е имал седем частни разговори с военнопрестъпника путин, след като е спрял да бъде президент на САЩ. Тоест, по времето, когато НЕЗАКОННО е държал свръхсекретни документи в имението си Мар-а-лаго. Помните ли и това? Да, ФБР намери свръхсекретни документи включително в тоалетната на Тръмп, в частното му имение във времето, когато вече не беше президент и нямаше право на достъп до тези документи. Е… те бяха у дома му. 

Е, по същото време двамата са си говорили с путин. 

Нищо чудно, че сега Тръмп започна да говори срещу Зеленски и да настройва феновете си да смекчат тона към приятеля му путин. 

Това са същите фенове, които се бяха снимали с тениски с надпис, който казваше, че предпочитат да са „руски“ пред това да са демократи. Изглежда… може да им се удаде шанс и за двете – „демократи“ те никога няма да бъдат; но са напът да си получат и второто желание – да станат „руски“. 

Замисляли ли сте се ЗАЩО путинистите толкова много харесват Тръмп…?

Виктор Орбан: Стане ли президент Тръмп, отварям шампанското

Дори не ми се подхваща темата с менталното му здраве, за което се фука, че е по-добро от на Харис, но отказва да си покаже медицинските картони (както Харис), отказа всички дебати, отказа и няколко интервюта, а на една от последните си кампании, прекъсна въпросите след четвъртия и каза, че никой не бил искал да слуша въпроси, вместо това пуснаха музика на тълпата и той се кълчи като бабичка, мислейки си, че танцува. Никой не искал да слуша въпроси… разбира се, то е важно музика да има и кълчене, за какво са ти въпроси, това политическа кампания ли е или риалити… важното е шоу да има. 

Проблемът в Щатите далеч не е (само) Тръмп, защото той е просто един човек. Проблемът е, че ПОЛОВИНАТА имащи право да гласуват ще гласуват за него. Ще гласуват за фашизъм и диктатура, само и само да им разрешат да мразят открито. Половината! Останалата част от света (без русия и Беларус) дори не може да проумее как е възможно двамата кандидати да са с близки проценти! 

Тръмп и да не стане президент, тръмпизмът ще продължи да живее. Чудовището е събудено. И други петна на гащите на Америка ще се опитват да се намърдат в Белия дом и да станат лидери на САЩ. И отсега нататък – на всеки 4 години – светът ще трябва, със затаен дъх, да чака да види дали американците този път няма все пак да сложат маймуната с гранатата в Белия дом. Просто маймуната с гранатата ще е различна всеки път. 

_____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

 

Последвайте канала на

Александър Томов
2884 0

Свързани новини

Водещи новини