Предстои подмяна на настилката между трамвайните линии на бул. "Янко Сакъзов"

  • 27 септември 2024 10:53

  • 361
  • 0
Предстои подмяна на настилката между трамвайните линии на бул. "Янко Сакъзов"
© Novini.bg/ Canva

Пет фирми са избрани за поддръжката на тротоарите в „Оборище“. Администрацията е разделила района на пет подрайона, каза пред Радио София Милена Алексиева - и.д. кмет на район „Оборище“ и обясни защо.

„Виждаме, че е доста успешна тази система на поддръжка на тротоарите, защото все повече от тях имат годен вид за нормалното им ползване. Смятаме, че така хем инфраструктурата е в добро състояние, хем и малките фирми могат да се включат в дейността на общината. Така се работи и по-ритмично, не е необходимо да чакаме големи фирми да си свършат свои частни, големи проекти, за да стигнат до нашия район. Виждаме и отзвука при гражданите, хората са доволни“, посочи Алексиева.

Тя изтъкна, че не са рядкост вандалските прояви в района и даде пример с чешмите в „Оборище“.

На живеещите на "Опълченска" ще бъде осигурен безопасен достъп по време на ремонтите

„Почти всяка седмица ни се налага да подменяме счупени или откраднати чучури на градските чешми“, каза и.д. кметът на района.

Милена Алексиева отбеляза, че в бюджета за тази година не са предвидени средства за видеонаблюдение, което донякъде би решило проблема с вандалските прояви и изрази надежда за следващата година да бъдат отпуснати средства за района за изграждане на видеонаблюдение.

Тя добави, че в районната администрация в момента се изгражда асансьор, с който трудно подвижни хора ще имат по-лесен достъп до сградата. Той ще бъде завършен до края на годината.

„Предстои ни обществена поръчка и ще започнем изграждането на подобен тип съоръжение - асансьор, който ще се намира на ул. „Будапеща“ и ще я свързва с ул. „Московска“, като цялото това пространство ще бъде облагородено. Голямата ни болка е бул. „Янко Сакъзов“. Трамвайната линия е в безобразно състояние. Миналата седмица получихме от Столичната община първоначалното финансиране и ще започнем с подмяната на настилката между трамвайните линии“, обясни Милена Алексиева.

През уикенда в „Оборище“ се проведе и второто събитие „Голямата маса“, на което се събират граждани от района, създават общност и обсъждат идеи, с които да направят мястото по-добро за живеене.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
361 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини