Бетонният мост занапред ще носи името "Тодор Александров", решиха общинарите в Пловдив

  • 12 септември 2024 13:09

  • 266
  • 1
Бетонният мост занапред ще носи името "Тодор Александров", решиха общинарите в Пловдив
© Google Maps

С почти пълно мнозинство Общинският съвет на Пловдив прие предложението Бетонният мост занапред да носи името на великия български революционер Тодор Александров.

Решението дойде след сериозен дебат и предупреждение от страна на бившия кмет Славчо Атанасов, че ще бъде изключителен срам за Пловдив, ако градският съвет се раздели на две по отношение на една от най-светлите фигури в българската история.  

Предложението бе внесено през юли от „Браво Пловдив“ с мотива, че „това ще бъде не само уважение към личността на Тодор Александров, но и ще бъде един своеобразен „мост“ на запазване паметта на всички хора, които са намерили своя нов дом в квартал „Южен“.

Идеята днес бе представена от адвокат Станислав Станев, който е един от инициаторите за именуването на моста.

Откриха голяма антична сграда под Бетонния мост в Пловдив

„В динамична информационна среда, в която всеки говори за скрита история, за забравените герои, ние можем да направим една голяма крачка в тази посока. Тодор Александров е човек, чийто живот е посветен на България. Бил е обединител, защото в създадената от него организация са влизали хора от всички етноси. Мостът е съоръжение което свързва. По този начин свързваме миналото с настоящето и даваме пример на бъдещите поколения . Патриотизмът не бива да бъде запазена марка на няколко партии. Време да дадем път на градивния европейски патриотизъм“, заяви адвокат Станев, предава Трафикнюз.

Милка Сърнешка от БСП заяви, че подобно решение трябва да се вземе от гражданите на Пловдив, а не от общинските съветници. Партията не подкрепи идеята.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
266 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.12 | 13:42

1
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини