Около 130 домакинства от Рибарица са получили обезщетения след градушката през юни

  • 11 септември 2024 11:16

  • 123
  • 0
Около 130 домакинства от Рибарица са получили обезщетения след градушката през юни
© Novini.bg/ Canva

Около 130 домакинства от тетевенското село Рибарица са получили парични обезщетения от Агенция "Социално подпомагане" за нанесените щети по имотите им от проливния дъжд и градушката, които паднаха над селото през юни.

Кметът на Рибарица Пенка Ганева поясни, че градушката е засегнала около 200 имота, а еднократни обезщетения от "Социално подпомагане" са получили хората, на които пострадалите къщи са основни жилища: "Социално подпомагане" обиколиха всички къщи, така, че еднократната помощ там, където се полага, беше изплатена. Всички, които притежават вилни имоти и им е второстепенно жилище, не живеят на този адрес, не са получили еднократна помощ, но това са условията".

Опасното време у нас продължава: Накъде се движи градоносната суперклетка?

Кметът на Рибарица каза още, че въпреки обявеното бедствено положение в селото, пострадалите не са получили обезщетения от Междуведомствената комисия: "Вътре трябва да има конструктивно нарушение на жилището, да е паднал покрива, не да са му счупени циглите, за да могат те да окажат такава безвъзмездна помощ".

Ганева допълни, че 90 процента от пострадалите къщи са възстановени: "Имаше тотално разрушени покриви, които хората изцяло подмениха".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
123 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини