Майката на Хриси, убита от надрусания Семерджиев, почина от мъка по дъщеря си

  • 08 септември 2024 18:41

  • 5963
  • 0
Майката на Хриси, убита от надрусания Семерджиев, почина от мъка по дъщеря си
© Булфото (архив)

"За жалост научихме, че майката на Хриси е починала за няма и година след смъртта на дъщеря си. Разболяла се е и си е отишла без време", това каза Нинела Върбанова от сдружение "Ангели на пътя".

По мръкване на 5 юли 2022 г. две момичета чакат градския транспорт на спирка в София, но никога не се прибират вкъщи.

Те са пометени и убити на място от мощния джип на надрусания Георги Семерджиев. Това са Христина Дилева на 26 и 21-годишната Хариет Стефанович.

20 г. затвор за Георги Семерджиев за катастрофата на „Черни връх“ и на втора инстанция

Христина Дилева бе от Пловдив, но живееше и учеше в София. Работеше като асистент в Националната астрономическа обсерватория и е учила в Софийски университет

Нинела Върбанова също е загубила близък във войната по пътищата. Нейният брат умира в катастрофа, причинена от напушен с марихуана водач. Години след инцидента тя води неравни битки за справедливост и помага на семейства, чиито деца са избити от пияни, друсани или неправоспособни водачи.

Върбанова разказа за големите пробойни в правосъдната система, как се измъкват извършителите на тежки катастрофи, завършили със смърт, както и какво трябва да се промени, за да стопим черната статистика.

"Често се събираме и протестираме, говорим си и оказваме подкрепа един на друг. От известно време се чудихме защо майката на Хриси не ни търси и нямаме никакъв контакт с нея. Оказа се, че жената си е отишла няколко месеца след смъртта на Хриси", заяви Нинела Върбанова.

Последвайте канала на

Novini.bg
5963 0

Свързани новини

Водещи новини