Червения пират: Не искам да живея тук

  • 08 септември 2024 18:27

  • 1232
  • 5
Червения пират: Не искам да живея тук
©

„Бях в София, баща ми звънеше, но не му вдигнах два - три дни и затова е подал жалба. Имах си работа, не мога по цял ден да говоря по телефона”, това каза коментира Илко Захариев, по-известен като Червения пират, който бе обвинен, че е автор на заплахите срещу съдия Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, съдия Владислава Цариградска и други публични фигури по НОВА ТВ.

Мъжът преди дни беше изчезнал и обявен за издирване.

Червеният пират е изчезнал
 

"Телефоните, от които са изпращани заплашителни имейли, ми ги даде друг бездомник. Не познавам съдия Цариградска. Преди четири години четох един вестник, в който пишеше че мъж от Стара Загора заплашил Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по мейл, че ще му отреже главата и му дали условна присъда. След това продължил със заплахите и му дали 7 месеца затвор. И аз реших да пратя имейли със заплахи и като ми дадат условна присъда да спра. Пратих, защото видях тази идея във вестник, иначе нямаше”, разказа още Илко. По думите му е лежал в психиатрия три месеца.

 

Червения пират разказа откъде идва прякорът му: През 2018 година посещавах един ресторант, в който даваха храна на бездомните. По цял ден стояхме и бях с червена тениска на Спайдърмен. Другите ми викаха „Червения”. Освен това, през ХVII – ХVIII век във Великобритания най-богатите хора били пиратите. Те били инвеститори в най-красивите сгради, а аз съм учил архитектура и оттам дойде „Червения пират””, обясни Илко. Той допълни, че познава много бездомни хора, които са завършили висше образование, но отказват да работят, защото не са доволни от съдебната система.

На въпрос изненадан ли е бил, когато излязла информацията, че е заплашвал известни хора, той каза следното:

„Прочетох го в медиите. Телефоните, от които са изпращани заплашителни имейли, ми ги даде друг бездомник. Не познавам съдия Цариградска. Преди четири години четох един вестник, в който пишеше че мъж от Стара Загора заплашил Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по мейл, че ще му отреже главата и му дали условна присъда. След това продължил със заплахите и му дали 7 месеца затвор. И аз реших да пратя имейли със заплахи и като ми дадат условна присъда да спра. Пратих, защото видях тази идея във вестник, иначе нямаше”, разказа още Илко. По думите му е лежал в психиатрия три месеца.

„Ако ме оправдаят, ще замина за Западна Европа, не искам да живея тук”, заяви Илко.

Адвокатът му Георги Георгиев също направи коментар.

„Заплашителните имейли са изпращани от различни устройства. До досъдебно производство нямам право да се запознавам с доказателствата по делото. Буди подозрение, че има имейли, които са регистрирани през Нигерия. Не изключвам съпричастност към голяма част от съобщенията. Дали е под външен натиск, не знам. За някои от текстовете обаче не подозира, че съществуват”, каза юристът.

Последвайте канала на

Novini.bg
1232 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Sarbeca

2024.09.08 | 19:11

3
Да ви е.ба майката псевдожурналистическа мръсна само да имам възможност един ден да разбера къде живее някой от бок.луците списващи този скапан сайт
Turba

2024.09.08 | 19:53

5
Da da chuvali sme gi tiq

2024.09.08 | 19:12

4
ахахаха, друг бездомник му дал няколко телефона, ВПН, списък с хора, плащал му сметките и тн.
бай гуй

2024.09.08 | 19:11

2
бягай в западна европа там ще ти сипят!!!
Аз

2024.09.08 | 18:42

1
Вие се подигравате с народа... Каква е тая статия ве кавали

Добави коментар

Водещи новини