Изплащането на пенсиите започва на 9 септември

  • 29 август 2024 16:44

  • 405
  • 0
Изплащането на пенсиите започва на 9 септември
© Булфото (архив)

Паричните обезщетения за бременност и раждане, за отглеждане на дете до 2-годишна възраст и за осиновяване на дете до 5-годишна възраст за август на всички правоимащи лица е предвидено да бъдат изплатени на 3 септември 2024 г. (вторник). Поради възникнал технически проблем, който вече е отстранен, Националният осигурителен институт (НОИ) е изпратил към малка част от получаващите такова обезщетение информация за извършено плащане преди законоустановената дата.

Изплащането на пенсиите през септември 2024 г. чрез пощенските станции ще започне на 9 септември (понеделник) и ще приключи на 20 септември (петък).

Според Наредбата за пенсиите и осигурителния стаж пощенските станции изплащат пенсиите и добавките към тях в периода от 7-о до 20-о число на месеца, за който се отнасят, но когато тези дати са неработни дни, какъвто е случаят със 7 септември 2024 г. (събота), изплащането започва в началото на следващия работен ден, в случая - 9 септември. То ще се извършва съобразно изготвен график, който ще бъде обявен във всяка една от пощенските станции. 

Работещото население намалява - откъде ще дойдат парите за пенсиите?

Преводите на сумите за септемврийските пенсии по сметките на пенсионерите, които получават парите си по банков път, ще бъдат извършени на 9 септември 2024 г.

Датата за изплащане на обезщетенията за безработица за август е 16 септември (понеделник).

Информацията за всички видове плащания, извършвани от Националния осигурителен институт към осигурените лица и пенсионерите, се актуализира на първо число всеки месец. Графикът е достъпен през интернет страницата на института, рубрика „Календар на плащанията“, съобщават от пресцентъра на НОИ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини