Затвор предлага наемни работници на атрактивни цени

  • 10 септември 2012 18:45

  • 2533
  • 0
Затвор предлага наемни работници на атрактивни цени
© Булфото

Затворът в Стара Загора отдава под наем лишени от свобода като работници на изгодни цени. В публикувана обява в местен вестник от затворническата институцията напомниха за предлага евтина работна ръка, пише "Труд".

Срещу осигурена надница от 16 лв  на човек всяка фирма може да се възползва от услугите им. Това обясниха от ръководството на пандиза. Работодатели често се възползвали от възможността да наемат лишени от свобода. Ползвали ги предимно за нискоквалифициран труд и за общи работници. Затворниците били наемани и защото не трябвало да им се плащат здравни и социални осигуровки.

На трудовия пазар обаче отивали само осъдени на лек режим, затворниците с добро поведение и без тежки провинения. Работният им ден "навън" е 8-часов, но след края му се прибират зад стените на затвора, уточниха от институцията.

Обикновено фирмите сключвали договори за наеманите работници от затвора до края на годината. Ако през някой от месеците не ползвали труда им, не трябвало да плащат. Можело да правят промени и в броя на наеманите хора.

В Старозагорския затвор действа и мебелен цех, в който лишените от свобода произвеждат обзавеждане по поръчка на изгодни цени.

Тюрмата има и свое вечерно професионално училище, в което лишените от свобода се обучават по специалностите "оператор в мебелното производство" и "ВиК инсталации".

Последвайте канала на

2533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини