-
10 септември 2012 09:28
- 632
- 0
Наредбата за специфичните изисквания към млечните продукти влезе в сила преди дни.
Тя дава на млекопреработвателите два месеца гратисен период, в който трябва да се пригодят да изпълняват изискванията. С какво наредбата ще бъде полезна за потребителите и дали ще затрудни производителите? На тези въпроси отговори в "Преди всички" по БНР Рангел Кръстанов, директор на Дирекция "Здравеопазване на животните и безопасност на храните" в Министерството на земеделието.
"С наредбата се регламентират критериите за качество и състава на млечните продукти. Наредбата определя какво трябва да бъде вложено в едно сирене например, за да бъде то истинско сирене. Забранява се добавянето в млечните продукти на мазнини и протеини с немлечен произход. За търговците на едро тези изисквания вече са въведени", каза Кръстанов.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Корнелия Нинова: 85% от хората искат касиране на изборите
17 ноември 202409:02
Неизвестни лица стреляха по частната резиденция на Бенямин Нетаняху в Кесария
17 ноември 202406:50
10 загинали и 20 ранени след удар срещу училище в Газа
17 ноември 202407:09
Италия изпрати над 15 тона хуманитарна помощ за Газа
17 ноември 202406:42
Доналд Тръмп номинира шефа на петролната компания за министър на енергетиката
17 ноември 202406:38
Русия издирва бивш грузински министър на отбраната
17 ноември 202407:00
Лидер на германските социалдемократи призова съпартийците си да застанат зад Олаф Шолц
17 ноември 202407:23
4 щама на грипа тази година върлуват у нас
17 ноември 202408:10
Луната ще затрудни наблюденията на метеорния поток Леониди
17 ноември 202406:32