Петър Гетов: Частните самолети в страната са около сто

  • 10 септември 2012 07:46

  • 1451
  • 0
Петър Гетов: Частните самолети в страната са около сто
©

Пострадалият в Шумен пилот все още е в критично състояние, но не мога да потвърдя информацията дали той е полицай. Това заяви в предаването "Денят започва" на БНТ Петър Гетов от Дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Задачата ни в момента е да определим причините за инцидента, за да може занапред да не се случват подобни инциденти, категоричен бе Гетов. По думите му, в момента се работи върху няколко хипотези.

Гетов съобщи, че все още не се знае дали задължителният полетен план е бил пуснат от пилота преди осъществяване на излитането. Документите за статута на летището днес ще бъдат разгледани, допълни той.

По думите му, в България има пет международни големи летища и над 10 – 15 сертифицирани летателни площадки. Частните самолети са около сто, като се очаква увеличение на тази тенденция, каквато е практиката в ЕС. Нашата дирекция се занимава със затягане на контрола върху частните полети и летателни площадки, като все повече и повече той ще бъде затяган, категоричен бе Петър Гетов от Дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация".

Последвайте канала на

1451 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини