Катарци идват на оглед за концусии на минерални бани

  • 10 септември 2012 06:48

  • 761
  • 1
Катарци идват на оглед за концусии на минерални бани
©

В края на септември катарски експерти пристигат в София да огледат баните, които им предлагаме на концесия за СПА центрове, научи "Стандарт". На 22 и 23 септември те ще обиколят санаториуми на здравното министерство в Поморие, Павел баня, Банкя и др. По предварителна програма с тях из страната ще пътува министърката на здравеопазването Десислава Атанасова.

Това е първата проучвателна визита на катарците, след като България им направи предложението през март в Доха. Тогава на официално посещение в емирството бе премиерът Бойко Борисов с делегация от министри и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Градоначалничката предложи на катарската страна част от Централна баня в София и старата баня в Банкя да се превърнат в модерни СПА центрове. Идеята е изворите да бъдат дадени на емирството на концесия, за да печели държавата от сделката. Очакванията са, че изпратените специалисти ще дойдат направо с готови проекти за инвестиции, обясниха източници от "Дондуков" 1. При визитата на Борисов в Катар домакините проявиха интерес още към туризма, селскостопанския сектор и хранително-вкусовата промишленост, здравеопазване, електроника и машиностроене (помпи, двигатели, асансьорни системи, проучване и добив на нефт и газ).

Интерес към поморийската кал има и от Оман. През юли султанска свита си набеляза инвестиции в Поморие, докато летува в града.

Последвайте канала на

Novini.bg
761 1

Коментари 1

Добави коментар
mmm

2012.09.10 | 08:38

1
Какво е концусия?

Добави коментар

Водещи новини