Утре Търговище остава без вода

  • 19 август 2024 14:34

  • 165
  • 0
Утре Търговище остава без вода
© Pixabay

Търговище остава без вода утре, поради извършване на присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за град Шумен. Присъединителните връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод ще бъдат изпълнени от фирмата-строител, в присъствието на представители на „ВиК“ ООД - Шумен и „ВиК“ ООД – Търговище, съобщават от дружеството в Търговище.

В тази връзка на 20 август от 5:00 до 18:30 часа се предвижда спиране на водата от язовир „Тича“, поради което се подготвят планови организационни мерки, свързани с поетапно ограничаване на водоподаването на обособени части от вътрешната водопроводна мрежа на Търговище, както и на захранваните с вода от водоснабдителна система „Тича“ населени места.

Освен потребителите в областния град, засегнати ще бъдат още кварталите „Малчо Малчев“ и „Въбел“, индустриалната зона на града, както и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница. 

Шумен остава без вода за 24 часа на 20 август

Възстановяването на водоподаването към Търговище ще се извърши веднага след преустановяване на строителните дейности от страна на строителя, посочват от ВиК-оператора. Дежурни екипи на „ВиК“ ООД - Търговище ще работят денонощно по възстановяване на зоните, кварталите, районите и населените места, с ограничено водоподаване през деня, уверяват от дружеството. Възстановяването на водопадаването ще се извършва поетапно, в продължение на четири-шест часа през нощта на 20-ти срещу 21-ви август, като се очаква след 6:00 часа в сряда налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града да се нормализира. Водоподаването в засегнатите населени места ще бъде възстановено след 10:00 часа на 21 август.

Във връзка с наложилите се ограничения и спиране на водоподаването на голям брой абонати, получаващи вода от водоснабдителна система „Тича“, се очаква кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализирана лаборатория за изследване на води, допълват от ВиК - Търговище.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
165 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини