Шумен остава без вода за 24 часа на 20 август

  • 19 август 2024 12:40

  • 174
  • 0
Шумен остава без вода за 24 часа на 20 август
© Pixabay

Шумен ще бъде без вода за 24 часа утре заради извършване на присъединителни връзки от съществуващия към новоизграден довеждащ водопровод за Шумен, изпълнен по инвестиционен проект, финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020” на Европейския съюз (ЕС), съфинансирана от Кохезионен фонд и Република България. Това обяви на сайта си ВиК - Шумен.

Присъединителните връзки от съществуващия към новоизградения довеждащ водопровод ще бъдат изпълнени от фирмата – строител на Лот 1 и Лот 3 в присъствието на представители на ВиК-Шумен ООД. Едновременно с това ВиК – Шумен ще извърши планови ремонти на проблемни участъци по водопроводната мрежа на Шумен, с което да бъде обезпечена безаварийна им работа и намаляване на загубите на вода, допълват от ВиК - Шумен. 

В жегите: Безводие мъчи все по-големи части на страната

Водоемите към Шумен, кв. "Макак" и селата Панайот Волов и Белокопитово ще бъдат напълнени до максимален обем. Заради това се очаква спирането на водата към клиентите да започне от 10:00 ч. сутринта утре. Планирано е присъединяването да завърши в рамките на до 24 часа, съобщават от водопреносното дружество.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
174 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини