Опашки от коли и камиони се образуваха в района на "Дунав мост" при Русе

  • 17 август 2024 13:42

  • 112
  • 0
Опашки от коли и камиони се образуваха в района на "Дунав мост" при Русе
© Novini.bg/ Canva

Опашки от коли и камиони се образуваха днес по обед в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Това видя репортер на БТА.

Колоната от тежкотоварни автомобили е повече от километър.

"Пътувам от Турция за Румъния. На опашката съм от близо час и не съм мръднал. Каква Европа е това, това е периферия", каза за БТА шофьорът на камион Мехмед Солак.

Останалите камиони са в буферния паркинг, а времето за престой там е около седем часа. 

Леките автомобили изчакват на международния бул. "България", за да навлязат в граничния пункт. Екип на полицията регулира движението, което е силно затруднено. Шофьорите изчакват около 30 минути, за да преминат по моста днес по обед. 

От граничния пункт коментираха, че се очаква в следобедните часове движението на коли да се засили още. Километрични опашки от леки автомобили се образуваха и вчера вечерта. 

За последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 1758 камиона. От тях 837 са влезли в България, а от страната са излезли 921, съобщиха от граничния пункт.

БТА припомня, че на 10 юли т.г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
112 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини