-
07 септември 2012 07:13
- 445
- 0
Българското производство на свинско месо задоволява само 20 на сто от потребностите от свежи мръвки в магазините.
Всичко останало, което е по нашите месарски щандове, е дошло от други страни в общността, предимно от Испания, Германия и Полша, съобщи за „Монитор” д-р Румен Караманов, член на управителния съвет на Асоциацията на индустриалните свиневъди. В същото време, за да изкарат колбаси на пазара, месопреработвателите изцяло разчитат на внос.
В страната ни е имало около 4 млн. свине преди две десетилетия, при влизането ни в ЕС прасетата вече са останали 1 милион, но в момента са под 500 000, каза д-р Добрин Папазов, който ръководи Асоциацията на свиневъдите в България. Според него обаче догодина свинете ще останат под 200 000.
Последвайте канала на
Коментари 0
ДобавиДобави коментар
Водещи новини
Министър Илков с подробности за акциите срещу купуването на гласове, Шенген и източването на театрите
11 октомври 202416:02
Иван Портних нарече "невярна информация" обвиненията на Европрокуратурата
11 октомври 202418:29
Президентът е успял да удиви Тодор Тагарев: Закон за защита на отечеството вече си имаме
11 октомври 202417:59
Любослав Костов (КНСБ): На добрия бизнес минималната работна заплата не му пречи
11 октомври 202418:31
Големи грешки, които смъкват цената на жилището ви
11 октомври 202418:04
Скоро в София ще се появи нов мол
11 октомври 202417:46
Бурите в България започнаха
11 октомври 202417:03
Руски депутати са поръчали убийството на Рамзан Кадиров?
11 октомври 202417:50
Русия предлага промени на платежната система в рамките на БРИКС
11 октомври 202417:27