Плевнелиев: Светът ще ни уважава, когато сме единни

  • 06 септември 2012 21:55

  • 731
  • 2
Плевнелиев: Светът ще ни уважава, когато сме единни
©

България протяга ръка на Македония. Очакваме конкретни доказателства, че се намираме в нова фаза на развитие в отношенията ни, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред журналисти в Пловдив.

Президентът заяви, че при среща с македонския си колега преди два месеца в Белград категорично е отстоял позицията на България, че страната ни никога няма да направи компромис със своята история. Посочих, че манипулирането на историята и подмяната на фактите не е помогнало на никого на Балканите и не е работещ подход, каза още той.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е една от най-славните и достойни събития в българска история, заяви Плевнелиев в словото си на тържествената заря - проверка по повод 127 години от Съединението на България. Съединението е рожба на общонародната и държавна тревога и грижа за опазване на българския характер на населението в Тракия и Македония, допълни държавният глава.

Чрез Съединението българинът доказа, че когато има кауза, е способен да се обедини около нея, да мобилизира всичките си граждански градивни сили и да докаже пред целия свят, че е достоен за уважение и възхищение. Светът ще ни уважава, когато сме единни, имаме кауза и я отстояваме, категориюен бе Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Искам ясно да заявя, че това дали сме европейци и дали споделяме европейския подход се познава не по това какво декларираме в Брюксел, а какво правим вкъщи, заключи президентът.

Последвайте канала на

731 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.09.07 | 10:45

2
След още един мандат на ГЕРБ ще сме възможно най-единната държава на земята само от цигани и пенсионери !
Loki

2012.09.07 | 09:06

1
Само да кажа НИЕ никога няма да бъдеm единни, затова МАНГАЛИТЕ ще са много повече от нас.. айде ВИЕ си направете сметката .......

Добави коментар

Водещи новини