Поскъпването на храните се дължи на лошите климатични условия

  • 04 септември 2012 18:43

  • 512
  • 2
Поскъпването на храните се дължи на лошите климатични условия
©

Поскъпването на цените на хранителните стоки се дължи на лошите климатични условия и скокът на цените на енергийните източници.

Изводът е направен от специалистите на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Спрямо миналата година основните хранителни продукти са поскъпнали с около 9%. С изключение на чесъна, цените на всички останали зеленчуци са по-високи в сравнение с миналия август. Доматите са поскъпнали двойно, а краставиците - с цели 70%. При зелените чушки и картофите повишението е между 4 и 7%. Ябълките и гроздето се продават с 2-3% по-евтино спрямо миналото лято. Поскъпване има и при яйцата.

 С между 5 и 13 на сто по-евтино, отколкото преди година, се продават захарта, лещата, оризът, кашкавалът, скумрията и колбасите. Поевтиняване има и при брашното и кравето сирене. За последния отчетен месец се наблюдава тенденция на поскъпване на основните хранителни стоки, млечните произведения, плодовете и зеленчуците. През август спрямо юли нарастват цените на брашното, олиото, яйцата, млечните произведения, захарта.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
512 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2012.09.05 | 10:01

2
Елементарно,Уотсън!На терена ще останат ,само косатките.Какво си мислехте,че ще плувате безметежно в охолство и идеална хранителна среда?Такъв филм не е позволено,да се снима.Тепърва ще усетите" сладостта" на дивият капитал.
НИЕ-ОТ 4-ти КИЛОМЕТЪР

2012.09.04 | 22:17

1
Някой да не си помисли,че са виновни управляващите от ГЕРБ.Сакън!Това е само дело на комунистите!

Добави коментар

Водещи новини