Пострадалите от градушките в община Гърмен ще бъдат подпомогнати в най-кратък срок

  • 28 юни 2024 13:24

  • 314
  • 1
Пострадалите от градушките в община Гърмен ще бъдат подпомогнати в най-кратък срок
© Булфото

Служебният министър на земеделието Георги ТаховГеорги ТаховГеорги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик. направи оглед на щетите нанесени от градушките в община Гърмен, които унищожиха над 2,500 хиляди декара земеделска продукция по първоначални данни.

Хората ще бъдат подпомогнати от държавата в най-кратки срокове, след като комисия от областната дирекция по земеделието в Благоевград опише нанесените щети, увери министър Тахов, след като обходи районите на селата Дебрен и Рибново, където пораженията са най-сериозни.

Собствениците на засегната от градушките продукция биха могли да получат до 80% обезщетение при констатирани загуби от 100%. Ако производителите обаче нямат направени застраховки на насажденията си, обезщетението се редуцира до към 50%.

"Сроковете са регламентирани чисто законодателно, ще бъдат спазени тези срокове даже ще се опитаме да ги ускорим, а в момента да ви кажа цифра за срокове не мога да се ангажирам", заяви министър Тахов.

Градушка удари с. Дебрен: Производители на тютюн настояват за помощ от държавата

"Все пак това е не лек процес, тук трябва служители да обиколят доста големи по размер пропаднали площи, по последни справки в министерството говорим за 2,500 декара по различен вид култури", добави още земеделският министър, цитиран от БНТ. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
314 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.28 | 17:34

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини