Агитпроп материали убеждават лековерните, че приемането на еврото води до ядене на скакалци

  • 21 юни 2024 18:06

  • 1666
  • 0
Агитпроп материали убеждават лековерните, че приемането на еврото води до ядене на скакалци
© Pixabay/Novini.bg

Със страшна сила тече, че и се засилва руската пропаганда срещу еврото. Вече и стикерчета печатат и ги лепят из градския транспорт. 

На всички ни е ясно, че някой плаща за това; тия (колкото и некадърно да са направени) лепенки не са безплатни. Значи някой влага пари. Типичното за хората, които влагат пари, е да очакват възвръщаемост. Всеки един по веригата ще си получи своето. Лепящият – жълти стотинки, но все пак нещо. Тоя, дето го е наел – заплата от „работодател“; тоя „работодател“ и той си има работодател. Всички те си получават заплатите от тоя над тях. А кремъл (върхът на кафявата пирамида) инвестира, за да осребри дестабилизацията на поредната държава от ЕС. 

Държавите в Еврозоната са с по-силни икономики, но влюбените в брикс смятат друго. Но да ги оставим тях настрана, защото те са хора, които от плажа в Гърция пишат във Facebook през американския си телефон как едно време – по соца – било по-добре. Зарежете това късо съединение. 

Да видим друго – нивото на изпълненията на пропагандата пада главоломно. Вероятно войната си оказва своето влияние и вече няма пари хем за сандвичи със сирини, хем за нови руски партии в БГ парламента, хем за менте журналисти, хем и за агитпроп материали. 

Проблемът обаче е друг. Проблемът е, че „сценаристите“ осъзнават нивото на „публиката“ – ето това е тревожното. Защото те добре оценяват, че вече буквално с пръдня боя могат да правят по отношение на промиването на мозъци – „публиката“ се лови като шаран на бастун и на най-елементарното. Нивото на мозъчна дейност е толкова паднало. 

Агитпроп материалчетата из улиците представляват една забрадена с европейското знаме жена, пред нея някаква тайнствена фигура предлага скакалци за ядене, а отдолу пише: приемете еврото, има много ползи. Опитът за оригиналничене и „комедия“ миришат на колхозническа самодейност от километър. 

Демек, ще ви забрадят жените (с европейското знаме… някак си) и ще ви карат да ядете скакалци, ако приемете еврото. Затова – стойте си с лева, обърнете гръб на всичко европейско и се пригответе за изолационизъм и бавната смъртоносна прегръдка на кремълския сатрап. 

Никой не може да обясни логиката КАК ще ви накарат да ядете скакалци, ако приемат еврото, но в главите на „публиката“ ВСИЧКО, идващо от запад, е едно. Това беше и идеята на 24 години пропаганда, за която путин инвестира стотици милиони долари – да направи каша в мозъците на колкото се може повече хора и да ги накара да се съмняват във всичко, идващо от Брюксел, както и да ги накара да не виждат разлика между отделни елементи или подробности, за да лапат лъжите по-лесно. 

Това беше идеята и на всички кампании от типа: „ще ви забранят ракията“, „ще ви крадат децата“, „ще ви карат да ядете скакалци“ – да накара хората нонстоп да са нащрек за всяко едно нещо, идващо от Брюксел. Да са изнервени и уплашени, и пълни с омраза. И в главите им да се слее всичко ведно: скакалци, евро, забрадки, пълна каша…

Те още не правят разлика между Шенген и Еврозона. Мислят си, че са едно и също. Не могат да четат с разбиране и все още смятат, че в Хърватска умират от глад, заради еврото, а в Унгария процъфтяват, заради приятелчето на путин там. Докато нещата са малко наопаки май – в Унгария има рекордна – над 20% инфлация, докато в Хърватска са само 3%. 

А за скакалците, дето щели да им дават да ги ядат, няма какво да говорим – те си мислят, че ще им ги пробутват, защото било нещо много евтино и ще им го бутат като заместител на истинска храна; докато истината е, че И ТОВА е точно наопаки на реалността – скакалците са нещо много скъпо и никой няма да им го дава просто ей така. Но смешното е, че това е притеснението на тълпата, която пуши като комин, пие като риба и плюска кренвирши, дето и кучетата не ги искат. 

Но агитпроп материалите прекрасно обрисуват защо България е дъно на дъното във всяка класация: тук живеят и гласуват хора, които смятат, че Европа ще забрадява жените им; и че приемането на еврото води до ядене на скакалци. Та няма нищо чудно, че са същите, дето искат руски олигарси да ги спасят от корупцията; и путин да се грижи за свободата им. 

Какво е Еврозоната? Защо ни трябва еврото? Какво ще се случи с парите ми?

_______________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
1666 0

Водещи новини