Водещите новини! Народното събрание вече има председател. Шофьор съди държавата за 50 000 лв. заради фалшиво положителен тест за дрога (и още…)

  • 20 юни 2024 13:31

  • 849
  • 11
Водещите новини! Народното събрание вече има председател. Шофьор съди държавата за 50 000 лв. заради фалшиво положителен тест за дрога (и още…)
© Getty Images/NovaTV/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 20 юни   

 

Рая Назарян е председател на 50-ия парламент. Тя получи подкрепата на 131 народни представители на ГЕРБ - СДС, ДПС и "Има такъв народ". 

Кандидатурата на Назарян беше одобрена със 131 гласа "за", 66 - "против" и 39 - "въздържали се". Виктория Василева получи 13 гласа "за", 105 "против", 105 "въздържали се". За кандидата на "Възраждане" Петър Петров 54 депутати гласуваха "за", 111 "против", 71 "въздържали се". Силви Кирилов получи 17 "за". 

С гласовете на ГЕРБ-СДС, ДПС и ИТН: Рая Назарян е новият председател на Народното събрание

***


Изряден шофьор се оказа два пъти в капана на фалшиво положителен тест за дрога. Ангел Зайков е с положителен резултат при направена проверка на пътя. След като дал кръвни проби – те се оказали отрицателни.

„Имам постановление от прокурорската преписка за прекратяване на наказателното производство, което гласи, че кръвните ми проби са отрицателни. Вторият път, когато ми взеха книжката – беше доста драматично. Защото първият път полицаите ме посъветваха да дам кръв. Вторият път обаче ми казаха, че всъщност тестът, който ми правят, е достатъчно точен и няма нужда да давам кръв.

Да не съм слушал телевизията и че всичко, което се говори за тези тестове, които се правят на пътя – е пълна измама”, разказа в ефира на Нова телевизия Ангел Зайков.

Шофьор заведе иск за 50 000 лв. срещу държавата заради фалшиво положителен тест за дрога

***


„Работа на ГЕРБ е да осигури подкрепа за избора на председател". Това заяви Божидар Божанов от "Продължаваме промяната".

„Прецениха, че са по-силни, отидохме на избори, избирателите наказаха нашите грешки и си останаха вкъщи. Няма да подкрепим г-жа Назарян за председател на парламента - задължение на ГЕРБ е да намери формула на управление, след като е първа политическа сила", добави още той.

Божанов с послание към Борисов: Сега ГЕРБ и Пеевски да намерят начин да управляват

***


Изглеждаме като разпасана команда, която нищо не може да свърши. Ставаме все по-жалки и по-жалки. Това заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

Вчера г-н Трифонов официално обяви, че ИТН няма да подкрепи нито мандат на ГЕРБ, нито на ДПС. Повтарям това, защото социолози, многолози, включително недоразумения от партията на шарлатаните - бяха убедени, че ние ще подкрепим първия мандат. Сега ще обясня причинно-следствените връзки. Ние искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет. Ако залата го подкрепи, ще има правителство, което ще решава проблемите на България. Ако няма - ще пратите държавата на избори, посочи Йорданов.

ИТН: Искаме третия мандат, ще предложим експертен кабинет

***


Съпредседателят на „Демократична България“ и лидер на „Демократи за силна България” ген. Атанас Атанасов коментира рокадите в МВР, ДАНС, Държавна комисия по сигурността на информацията и Държавна агенция и Държавна агенция технически операции.

Атанас Атанасов: Правителството на Главчев овладя изцяло тайните служби

***


„Малкото ДПС. Най-накрая Слави Трифонов бе използван за това, за което бе създаден".

С тези думи в публикация в социалната мрежа Facebook съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира подкрепата на ИТН за номинацията на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на 50-ото Народно събрание.

Петков: Най-накрая Слави Трифонов бе използван за това, за което бе създаден

***


Ще се концентрираме в първия мандат, според мен, той е единственият възможен, коментира пред журналисти в Народното събрание лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

На въпрос кои партии ще бъдат поканени на масата за преговори, той шеговито подхвърли, че той „сяда всеки ден".

Борисов благодари на ИТН, че са поели целия пасив при избора на председател на НС, за момента не мисли да им връща жеста

***


ВАС окончателно: Столична община да прекрати новата организация на движениие по бул.“Витоша“ и "Патриарха"

***


Новият отбранителен пакт на Русия със Северна Корея показва все по-голямо сближаване между  авторитарните режими и  подчертава важността  демокрациите да се представят с единен фронт, предупреди ръководителят на НАТО Йенс Столтенберг, предаде Ройтерс.

Руският президент Владимир Путин подписа споразумение със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, което включва ангажимент за  взаимна отбрана. Това споразумение променя политиката на Москва спрямо Пхенян.

Столтенберг: Новият отбранителен пакт на Русия със Северна Корея показва все по-голямо сближаване между авторитарните режими

***


Руският президент Владимир Путин пристигна в Ханой, където ще проведе разговори с цялото висше ръководство на Виетнам.

Путин кацна във Виетнам

***


Средната месечна нетна заплата в Хърватия за април 2024 г. е 1323 евро, като отбелязва номинално увеличение от 17,9% и реално увеличение от 13,7% спрямо април 2023 г., предаде хърватската агенция ХИНА, позовавайки се на данните на Националната статистическа служба, съобщи БТА.

Спрямо март 2024 г. средната месечна нетна работна заплата за април е спаднала с 0.2% в номинално изражение и с 0,9% в реално изражение.

След влизането на Хърватия в еврозоната. Средната заплата в страна се повиши с почти 14% на годишна база

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
849 11

Коментари 11

Добави коментар

2024.06.20 | 14:52

10
Ивелин и полковник Марков , много, ама много яко са бръкнали с боксова ракъвица в за,дникa на статуквото. Защото навсякъде и всички започнаха да ги плюя ,респект към партия величие

2024.06.20 | 14:52

11
Милиони българи сме зад Величие

2024.06.20 | 14:36

8
Милиони българи сме зад Величие

2024.06.20 | 14:48

9
Къде

2024.06.20 | 14:32

7
ВЕЛИЧИЕ=ПОБЕДА!

2024.06.20 | 14:24

6
БЪЛГАРСКИЯ НАРОД КОПНЕЕ ЗА ВЕЛИЧИЕ!

2024.06.20 | 14:20

5
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.06.20 | 14:19

4
ВЕЛИЧИЕ партия №1 в България.

2024.06.20 | 14:04

3
Браво на Величие, че мислят за народа!

2024.06.20 | 14:02

2
ВЕЛИЧИЕ=ПОБЕДА!

2024.06.20 | 14:00

1
Българския дух се събуди, роди се Величие!

Добави коментар

Водещи новини