Новият председателят на КЗП Мария Филипова: Ще реагирам и при най-малкия риск за потребителите

  • 20 юни 2024 11:38

  • 888
  • 2
Новият председателят на КЗП Мария Филипова: Ще реагирам и при най-малкия риск за потребителите
© КЗП

Новоизбраният председател на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Мария Филипова каза в интервю за БТА, че е изключително важно възстановяването на диалога и подобряването на осведомеността на потребителите и търговците чрез превенция.

„За себе си мога да заявя, че ще реагирам веднага там, където се установи наличие на дори минимални рискови фактори за потребителите“, каза тя.

По думите ѝ КЗП работи за повишаване нивото на осведоменост и защита на потребителите, и това автоматично ще доведе и до нарастване на доверието в институцията. Според нея с активен диалог могат да бъдат разрешени и най-тежките проблеми.

КЗП и КРС подписаха Меморандум за сътрудничество

Мария Филипова посочи още, че най-ценният ресурс на КЗП са дългогодишните ѝ служители, които са отдадени на своята работа.

Такъв екип е най-силният ресурс за подобряване на качеството на стоките и услугите в страната. Силното общество води до по-силна икономика и до все по-силна държавна структура, убедена е тя.

Председателят на КЗП съобщи, че Комисията вече провежда открити приемни за обсъждане на начините за подобряване на диалога и доверието между потребителите и търговците.

Последвайте канала на

Владимир Василев
888 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.20 | 14:43

2
Явно добре свири, щом с едните свирки до там стигна.

2024.06.20 | 14:26

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини