ЕНП се обяви против референдума на БСП за АЕЦ "Белене"

Единната народна партия започва кампания срещу проекта АЕЦ "Белене" и предлагания референдум от БСП.

От партията на Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност смятат, че хората не са запознати с всички факти по проекта и няма да могат да направят информиран избор.

"Изграждането на втора атомна централа ще струва на страната ни 20 млрд. лв. Това означава, че всяка година в следващите 20 години България ще внася по 1 млрд. лв. и лихви по заема от около 800 млн.", изчисли лидерът на партията Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност.

Капон допълни, че партията й е "за" ядрената енергетика и подкрепя строежа на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй", както и всички действия за подобряване на енергийната ефективност, но страната ни не може да си позволи да инвестира толкова много пари. Според нея БСП се опитва да манипулира хората, като предлага един референдум, който да прехвърли отговорността върху гражданите.

"Много е лесно да поставиш въпроса на гражданите в рамките на една минута да вземат решение "да" или "не", искат или не искат "Белене", тогава когато политиците 30 години не могат да се справят с това. Защо Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на не подписа договорите – защото няма как да издържи България на този разход", каза Капон, цитирана от БНР.

По разчети на ЕНП референдумът ще струва поне 30 млн. лв. Според Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност е редно левицата да се откаже от партийната си субсидия, за да поеме част от разходите по допитването.

Коментари

  1. 2012.09.03 | 21:03
    Мария Капон -може само да пее по ГРАМОФОН - какво разбира тя от енергетика и от магарешка политика- че АЕЦ-Белене да не е само за БСП или за Сергей Станишев. Целия народ иска въобще да се провеждат референдума- а тази кокошка се прави на интересна...
  2. 2012.09.03 | 21:03
    По-добре мислете какво ви чака ако гласът народен каже ДА на референдума. Някой каза ли ви колко ще струва проекта, колко години ще го плащаме, кой ще го прави, колко ще струва токът? Питайте тези неща по-добре, вместо да се занимавате с фамилията на Мария Капон.
  3. 2012.09.03 | 20:48
    Коя е тази душещипателна еврейска красавица на снимката?
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет