Помощ от Държавния резерв за социални домове във Велико Търново

  • 14 юни 2024 12:53

  • 205
  • 1
Помощ от Държавния резерв за социални домове във Велико Търново
© ДА "Държавен резерв и военновременни запаси"

След решение на Министерския съвет от 12.06.2024 г., ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ предоставя безвъзмездно освободени държавни резерви и военновременни запаси за социални домове в Община Велико Търново. 

Държавният резерв ще подпомогне социалните услуги в областта с 21569 броя лични предпазни средства, сред които маски, калцуни, защитни очила и шлемове и над 8838 кг консервирани хранителни продукти. 

Помощта ще послужи за нуждите на 13 социални услуги за предоставяне на резидентна грижа за стари хора и пълнолетни лица с умствена изостаналост, които са делегирана от държавата дейност. 

Освободените количества са съобразени с постъпило мотивирано искане до председателя на ДА „Държавен резерв и военновременни запаси“ от кмета на община Велико Търново.

Бурята във Великотърновско: Семейство с 6 деца остана без дом

Предаването на материалите ще се осъществи в най-кратък срок, като организацията по логистиката и предаването ще е за сметка на държавната агенция.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
205 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.14 | 15:52

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини