Стрелбата срещу полицай в София: Извършителят е Ники Плешивият, обезвредили го с тейзър

  • 10 юни 2024 16:12

  • 5468
  • 4
Стрелбата срещу полицай в София: Извършителят е Ники Плешивият, обезвредили го с тейзър
© Novini.bg

Състоянието на полицейския служител, който беше прострелян късно вечерта в събота в София, се подобрява, и скоро ще бъде изписан от болница. Това съобщи пред медииите директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов.

Николов допълни, че извършителят е известен като Ники Плешивият и е стар познайник на полицията. Той е излежавал три присъди за най-различни престъпления.

Простреляха полицай в София

Лицето е доста криминално проявено, като от 1977 до 2021 г. е излежал три присъди за различни престъпления – грабежи, кражба на автомобили, домови кражби. Това е наш познайник – Ники Плешивия. Надявам се вече съдът и прокуратурата да направят така, че този човек задълго да няма място сред хората, поясни пред журналистите гл. ком. Николов.

Заподозреният е бил обезвреден с използването на тейзър (вид пистолет, който парализира нападателя посредством електрошоков удар, б.р.). В момента той е задържан за 72 часа, като се намира в болница, тъй като получил белодробна недостатъчност, стана ясно още от неговите думи.

Стари дрязги във времето назад са причинили спора, заради който са повикани екипи на полицията, разказа единият от полицаите, отзовали се на сигнала - Цветан Маринов. Той си спомни, че мястото, на което са били извикани с колегата му, който по-късно пострада, е било неосветено. 

Когато се легитимирали, нападателят насочил пушка срещу тях и стрелял, ранявайки по ръката единия от полицаите. След това мъжът се опитал да нападне униформените и с нож, разказа Маринов и добави, че той лично го е обезвредил, използвайки новите електрошокови устройства, с които са снабдени. 

Вижте повече във видеото:

Последвайте канала на

Владимир Василев
5468 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.06.10 | 23:18

4
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
Грешка на полицая

2024.06.10 | 17:40

3
Трябвало е с боен в десетката. Но пък лошото е,че след това ще го осъдят вместо да го наградът.

2024.06.10 | 17:24

2
Много ми е интересно.. един път ок... 2.. наложило се е.... На 3, какво ми ги разпускате бе? Ясно е, че няма превъзпитание! Ще седи и ще работи в затвора, тва е.
бах ти държавата

2024.06.10 | 16:27

1
В нормална държава след такова досие и след стрелба по п.о.л.и.цай този д.е.б.и.л никога няма да излезе на свобода. Тук някое НПО ще се застъпи за него и току виж го пуснали за домашно лечение пък после и на свобода да си попряви здравето като Черепа например.

Добави коментар

Водещи новини