Простреляха полицай в София

  • 10 юни 2024 12:31

  • 8327
  • 3
Простреляха полицай в София
© pixabay

Рецидивист простреля полицай в София, съобщиха от МВР.

На 8 юни той и негов колега са били изпратени по сигнал за междусъседски скандал. На място подателят на сигнала е обяснил пред униформените, че негов съсед заплашил семейството му с физическа саморазправа и убийство, след което успял да избяга.

В хода на стартиралите действия за установяването му, срещу полицаите е бил произведен изстрел, куршумът уцелил ръката на единия от униформените. Колегата му е спял да качи простреляния в патрулката, където му е оказал първа помощ.

Възползвайки се от ситуацията, стрелецът нападнал полицейските служители с хладно оръжие. Адекватната реакция и професионални действия на полицая довели до бързото му обезвреждане и задържане, пише още Дарик.

Полицаят, ранил момче в Плевен, стрелял с лично оръжие

На място се отзовал втори полицейски екип и линейка, пострадалият полицай е транспортиран в болница.Задържаният е 67-годишният мъж, който е криминално проявен и осъждан - от 1977 до 2021 година има четири присъди - за хулиганство, за противозаконно отнемане на МПС, за телесна повреда и кражби, и за съучастие в опит за кражба на движими вещи.

Иззети са пушка, преработена за стрелба с бойни патрони, още една пушка и два ножа. Мъжът е задържан за 72 часа и разследването по случая продължава под надзора на прокуратурата.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
8327 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.06.10 | 15:46

3
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik
o.

2024.06.10 | 14:57

2
По побеснели роми не смеят да стрелят, дори и при обстрел с бойно оръжие, но по пикльовците в колата се направиха на мъже и стреляха!
Васил Найденов

2024.06.10 | 13:04

1
Живо ли е прасето?

Добави коментар

Водещи новини