Водещите новини! Бонев сезира прокуратурата за работата на „Топлофикация“ – София.В навечерието на изборите: кой с кого няма да се коалира? (и още…)

  • 06 юни 2024 12:24

  • 467
  • 1
Водещите новини! Бонев сезира прокуратурата за работата на „Топлофикация“ – София.В навечерието на изборите: кой с кого няма да се коалира? (и още…)
© Булфото/Freepik/Novini.bg

   ***   

   Водещите новини за деня до 13.00 ч.,   
   на 6 юни   

 

Борис Бонев обвини шефа на "Топлофикация" – София Александър Александров (назначен по времето на Йорданка Фандъкова ) в злоупотреба с обществени поръчки.

По думите му в схемата е и жената, с която живее Александров – Светлана Тодорова Пашалийска.

Бонев заяви, че е "въртял подобни схеми и в дружества, в които преди е работил шефа на "Топлофикация"-София

Множество обществени поръчки, разкри Борис Бонев,  са печелени от определени фирми, които пък превъзлагали дейността си на други, собственост на жената на Александров.

Той е категоричен, че "Топлофикация"-София не се управлява добре и заяви, че ще сезира прокуратурата и Националната агенция за приходите (НАП), както и призова Александър Александров да подаде оставка.

Разкриха една добре отработена схема за "доходоносен семеен бизнес"

***


Сред приоритетите на ПП-ДБ е сигурността на ЕС. За нас блокът трябва да играе по-независима роля по отношение на отбраната. Вторият ни приоритет са европейските доходи. Върховенството на правото също е важна тема. Това коментира в "Твоят ден" кандидатът за евродепутат от "Продължаваме промяната – Демократична България" Никола Минчев.

Никола Минчев: ПП-ДБ няма как да подкрепи кабинет с премиер Бойко Борисов

***


Гъвкавостта е важно качество в политиката, но не бива да се довежда до екстремност. Не трябва да минаваш линията на компромисите. Нещата трябва да се върнат към нормалността – групиране около този с най-голяма подкрепа, с подкрепата на следващите след него.

ГЕРБ: Направихме зловещи компромиси, не трябва да ходим есента на избори

***


В неделя, на 9 юни, всички трябва да отидем да гласуваме. Нека да не пропуснем този исторически момент.

България е независима и свободна държава.

Това заяви Йорданка Чорбанова, част от Представителството на Европейската комисия в България.

Тодор Галев от Центъра за изследване на демокрацията напомни, че наистина вотът на 9 юни е изключително важен, както за Европа, така и за България.

"Всеки сам си преценя", но нека в неделя да гласуваме

***


Светлана Гущерова с нови обвинения към бившия бореца Кирил Терзиев.

Моделката публикува видео от скандала между двама.

Вчера Терзиев заяви, че не е докосвал Гущерова.

ВИДЕО (внимание, съдържа сцени на насилие):

18+ Гущерова показа видеото с удара от Кирил Терзиев

***


Германският канцлер Олаф Шолц потвърди позицията си, че Украйна може да използва доставяните от Запада оръжия, за да отвръща на атаките, нанасяни от Русия от пограничните ѝ райони, подобни на тази, предприета срещу Харковска област в началото на май, съобщи Ройтерс.

Шолц: Украйна може да използва западно оръжие, за да отговори на ударите на Русия от пограничната ѝ зона

***


Украинската противовъздушна отбрана е свалила 17 от общо 18 дрона тип „Шахед“ над четири украински области по време на атаката на Русия през изминалата нощ, предаде Ройтерс.

Украйна е свалила 17 от общо 18 дрона, изстреляни от Русия през изминалата нощ

***


Но иначе – ще „денацифицира“ Украйна…

Руският президент Владимир Путин защити вчера срещите на руски официални представители с членове на крайнодясната партия "Алтернатива за Германия", чиито местни структури в няколко германски провинции бяха класифицирани като крайнодесни екстремистски организации, предаде ДПА.

Путин защити сътрудничеството на руски представители с крайнодясната партия "Алтернатива за Германия"

***


Украйна искаше да поеме по пътя към ЕС и Русия видя заплаха за националната си сигурност, и нахлу в Украйна; така че – кой може да каже какво Русия разбира под „ако суверенитетът или територията ѝ са застрашени“.

Русия може да използва ядрени оръжия, ако суверенитетът или територията ѝ са застрашени

***


Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) съобщиха днес, че са нанесли удар по цел на палестинското ислямистко движение Хамас, която е била „скрита в училище на УНРВА" (Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци) в централната част на Газа, предаде ДПА.

Според ЦАХАЛ самолет на израелските военновъздушни сили е "нанесъл точен удар" по комплекса в района на бежанския лагер Нусейрат.

Израел удари цел на "Хамас", скрита в училище на УНРВА в Газа

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
467 1

Коментари 1

Добави коментар
Тя

2024.06.06 | 13:19

1
БОНЕВ ПЕДЕЛЧЕТО НИЩОПРОВЕЩ

Добави коментар

Водещи новини