БЧК удостои вицепрезидента Йотова със Златен медал за човеколюбие

  • 31 май 2024 18:35

  • 305
  • 4
БЧК удостои вицепрезидента Йотова със Златен медал за човеколюбие
© Президентство

Българският червен кръст удостои вицепрезидента Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , със Златен медал за човеколюбие. С това отличие се награждават личности с висок авторитет и особено голям принос за човеколюбиви и благотворителни дела при преодоляване на хуманитарни кризи, както и при системно подпомагане на социално слаби лица. Само трима души са носителите на тази най-висока награда на червенокръстката организация, съобщиха от прессекретариата на президентството.

„Това високо признание е гордост за мен, но и голяма отговорност да удвоя усилията си и да правя всяка стъпка оттук нататък с още по-голяма амбиция, енергия и съпричастност“, благодари вицепрезидентът за отличието и за съвместната работа с БЧК през годините. „Работим заедно – общи проекти, подкрепа за различни инициативи. Свързва ни и невидимата нишка между хора, които са приятели, подават си ръка, за да преодоляват заедно трудностите“, посочи Йотова. 

Илияна Йотова пред наши сънародници в Германия: В България сме по-силни с всички вас

Вицепрезидентът изтъкна, че БЧК е олицетворение на добротворчеството – „чудесна българска дума, натоварена с много голямо значение, трудно преведима на други езици“. „Във век на високи технологии, изкуствен интелект, напрежение забравяме най-важните човешки качества – добрината и състраданието. А вие, от Българския червен кръст, за разлика от много други, с дейността си връщате смисъла на тези понятия“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,. Тя подчерта, че при всяка криза БЧК винаги е първи на своя пост, и призова отново за приемане на отлагания години наред Закон за доброволчеството.

„БЧК не е бялата лястовица на Йовков, която „на сто години я се появи веднъж, я не“. БЧК е Йовковата бяла лястовица, синоним на вярата, че винаги когато я потърсим, ще бъде там, че доброто и избавлението винаги идват“, посочи вицепрезидентът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
305 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ояла се свинкя

2024.05.31 | 21:35

3
Човеколюбие? Вие луди ли сте бе? Тази червена свиня и човеколюбия. Боже - къде отива тази страна. Същата тази човеколюбива червена свиня не даде обяснение от къде взе половин милион лева за сватбата на сина си

2024.05.31 | 21:37

4
Ами някой човеколюбив олигарх човеколюбиво и ги е дал в д.е.б.е.л плик - е, срещу някоя бъдеща човеколюбива услугичка.

2024.05.31 | 19:20

2
БЧК удостои вицепрезидента Йотова със Златен медал за човеколюбие ПОТРЕС. медал за човеколюбие. Що за хуманизъм е проявила Йотова? Пере зелените чорапи на шефа си.

2024.05.31 | 19:20

1
БЧК удостои вицепрезидента Йотова със Златен медал за човеколюбие ПОТРЕС. медал за човеколюбие. Що за хуманизъм е проявила Йотова? Пере зелените чорапи на шефа си.

Добави коментар

Водещи новини