Слагат таван на шофьорските изпити - максимум четири пъти за шест месеца

  • 30 май 2024 11:38

  • 1630
  • 3
Слагат таван на шофьорските изпити - максимум четири пъти за шест месеца
© Pixabay

Ще бъде наложен таван на изпитите на кандидат-водачите. Когато се явяваш безкрай на изпитите, очевидно има проблем при подготовката. Това каза служебният министър на транспорта и съобщенията Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника по време на участието си в дискусия, посветена на безопасността на движението по пътищата.

Дискусията е част от кампанията „Карай умно - стигни жив!“ на медийната платформа „24 часа“, а събитието се провежда в Националния пресклуб на БТА в София. 

Министър обясни, че подготвяната промяна за таван на изпитите предвижда кандидатите да изкарат шофьорска книжка да се явяват максимум четири пъти за шест месеца. Ако и четвъртият път е неуспешен, се връщаш в началото на обучението, посочи министърът. 

Николай Арабаджиев: Трябва законово да се ограничи мощността на автомобилите, управлявани от млади шофьори

Стараем се да облекчим административната тежест, основно към учебните центрове и да преминем към дигитализация. Отпадат хартиените учебни картони и дневници. Ще бъде изградена електронна система, която ще съхранява цялата документация, обясни още Георги ГвоздейковГеорги ГвоздейковГеорги Гвоздейков е авиационен инженер, завършил магистърска програма по „Авиационна техника

Министърът посочи, че ще бъдат затегнати и мерките при проверката на техническата изправност на автомобилите. Гвоздейков обясни, че данните от всеки измервателен уред ще бъдат предавани в реално време в автомобилната администрация, за да може технически неизправни автомобили да не могат да минават преглед. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1630 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Иванчо

2024.05.30 | 13:39

3
Три пъти не вземе ли изпит, изобщо не трябва да се дава книжка!Точно такива калпазани правят катастрофите.От всяко дърво свирка не става!

2024.05.30 | 12:49

2
Ако искат и таван максимум 1 път на 6 месеца да сложат, пак ще ви газят, псета български!

2024.05.30 | 12:06

1
NE , NA VSI4KI PARTII V BG NE, NA EU FA6ISTI S EU ZENNOSTI

Добави коментар

Водещи новини