Премиерът Главчев поздрави участниците в Национален поход "По стъпките на Ботевата чета"

  • 29 май 2024 15:59

  • 426
  • 2
Премиерът Главчев поздрави участниците в Национален поход "По стъпките на Ботевата чета"
© Булфото (архив)

Премиерът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в поздрави участниците в 76-ия Национален поход „По стъпките на Ботевата чета“ и като знак на подкрепа повървя заедно с тях, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тази година в една от най-мащабните прояви през Ботевите дни, по стъпките на Ботевата чета от Козлодуй до връх Околчица се включват над 1600 души, като традиционно най-многобройни са учениците. Походът е най-старата и масова родолюбива туристическа проява. 

Започват Ботевите дни във Враца

Въпреки че всяка година участниците в похода се увеличават, финансирането му в размер на около 135 000 лева остава непроменено от близо десетилетие. След разговор на министър-председателя Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в с изпълнителния директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов, стана ясно, че от атомната електроцентрала ще предоставят допълнителни 65 000 лева за похода.

Премиерът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в в неделя ще бъде отново заедно с походниците на Околчица, той ще извърви последните 11 километра до върха, където е кулминацията на културните прояви, посветени на 148-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
426 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВАСИЛИЙ 2

2024.05.30 | 00:33

2
БЪЛГАРСКИТЕ ПСЕТА СЛЕД ЦИ ГАНИНА ПЕ ДЕРАСТ :) НА 1000 БАЛГАРАКА 1 С 1 ОКО!
Стамболов

2024.05.29 | 16:50

1
По нареждане на въртеливия "евроатлантически" Банкянски лидер, носител на сръбски орден и на руски газов маркуч до Вучич, премиерът Главчев изпратил грама до представителката ни в ООН да не гласува Резолюцията на ООН за сръбския геноцид, на която България е съвносител. Оставка !

Добави коментар

Водещи новини