Нова тапа: Затварят надлеза на Околовръстното към „Бояна“

  • 29 май 2024 06:12

  • 2118
  • 1
Нова тапа: Затварят надлеза на Околовръстното към „Бояна“
© МС, пресцентър

 

Временно се затваря за движение надлезът на Софийския околовръстен път (СОП) на бул. „България“ до кв. „Бояна“ с цел безопасност. Това съобщиха от Столичната община.

Движението ще се извършва през пътния възел кв.“Бояна“ - Околовръстен път.

Столична община спешно възложи оглед на място от инженери – конструктори. Ще бъде извършено конструктивно обследване на моста и от лицензиран инженер-конструктор, което да покаже състоянието на пътния обект. Движението в посока кв.“Бояна“ ще бъде ограничено до пълното обследване на съоръжението и изясняване на състоянието му.

През 2018 г. е направен ремонт на съоръжението, включващ подмяна на пътната асфалтобетонова настилка, саниране на тротоарните конзоли, нови парапети и ограничителни системи, както елементи на уличното осветление, допълват от общината. По носещата конструкция не са извършвани ремонти дейности. След това са правени периодични проверки на самия обект, по време на които не са констатирани проблеми.

Автобусите от линия 63 ще се движат през детелината и по маршрут посока Бояна, съобщиха още от Столична община.
 

Брутална тапа се образува на магистрала "Тракия" към Бургас

Заради изграждането на ул. „Народен герой“ и строителството на кръстовището на бул. „Цар Борис III“ - бул. „Ал. С. Пушкин“ и ул. „Народен герой“, от 24 до 26 май беше затворен за движение участъкът от бул. "Цар Борис III" между бул. "Тодор Каблешков" и Софийски околовръстен път, включително и локалните платна на бул. "Цар Борис III".
 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2118 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.29 | 11:06

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини