Новият директор на "Гробищни паркове" в София се оплака от лоша поддръжка

  • 25 февруари 2024 15:05

  • 1027
  • 5
Новият директор на "Гробищни паркове" в София се оплака от лоша поддръжка
© Bulphoto (архив)

Лоша поддръжка на Централните софийски гробища установи новият директор на общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров. Той увери, че общината ще направи това, което зависи от нея, но призова и гражданите за съдействие.

От общинското предприятие показаха състоянието на почистен от дружеството парцел и на такъв, който не е поддържан. Отпадъците, които са били изхвърлени, са били събрани в 25 камиона по 3 тона и половина боклук. Това каза временно изпълняващият директор на Общинското предприятие "Гробищни паркове" Румен Димитров. От предприятието се надяват гражданите също да помогнат, като изчистят гробните места на своите близки и пространствата около тях: 

"Ние ще се грижим за реда и организацията на гробищата, ще прекъснем схемите, които дотук пречеха това да се случва. Не е една схемата. Ще се погрижим да има охрана, ще се погрижим да има ред", каза Димитров пред БНР.

Нови правила за гробовете в София, сега едва 10% се поддържат от близките

Ще има мобилизация на целия ресурс, с който разполага предприятието. Негов ангажимент е да поддържа алеите и да почиства кошчетата, без да се грижи за гробните места и пътеките около тях: 

"Следващата събота и неделя, и по-следващата събота и неделя, в която вече и Задушница, нашият призив към обществото е: Погрижете се! Да тръгнем отнякъде, да сложим една добра основа".

И още: "Това, което заварихме, е липса на всякаква организация, в това число и липса на всякакви нормативни документи, които биха организирали по-добре мястото".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1027 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.05.25 | 09:45

5
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­­и­­­ ­­­м­о­м­­и­ч­­е­т­­а­ ­­в­­­и­­ ­­о­­­ч­а­­к­­в­а­­­т ­-­­­ X­­­1­8­.­F­­U­N
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.02.25 | 18:17

4
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

2024.02.25 | 18:07

3
Стига с тая реклама!!! Не ти ли писна! нещо което талкова много се рекламира действа АНТИРЕКЛАМНО! Опитах боклука ти! не ми вдигна самолета!
Няма оправия

2024.02.25 | 18:05

2
МАНГАЛИТЕ тряббва да изчезнат от гробищните паркове. Те събарят паметниците, просят, искат открито секс, ако им откажеш събарят паметникае пред очите ти. Всичките са педали. Ходят по двама, трима, някои с велосипеди, грабват ти чантата и ГОНИ ГО. полиция, камери.... никаква.

2024.02.25 | 17:08

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини