Софтуерен проблем предизвика закъснения и отменени влакове в София

  • 28 май 2024 10:51

  • 1666
  • 1
Софтуерен проблем предизвика закъснения и отменени влакове в София
© Булфото архив

Софтуерен проблем във временната маршрутно-компютърна централизация на Централна гара София предизвика закъснения в графика на движение на влаковете.

Вчера в 19:10 часа възниква проблем в осигурителната техника на Централна гара, който е отстранен в 22:30 часа. По тази причина са отменени редица влакове, а други закъсняват в порядъка от 40 до 120 минути.

Министър Гвоздейков разкри кога ще има високоскоростен влак у нас

При възникването на техническия отказ своевременно са информирани превозните бригади на влизащите в гарата влакове, за да могат пътниците да се информират и да преценят дали да потърсят алтернативен транспорт от гарите Искър и Подуяне или да изчакат отстраняването на проблема и пристигането на Централна гара.

По гласовата уредба е съобщавано за закъсненията и очакванията като време за нормализиране на движението, съобщават от НКЖИ.

От 7 май модернизацията на Централна гара София навлезе в нов етап и започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа. В района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Причините за софтуерния отказ се изясняват от производителя на временната централизация.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1666 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.28 | 12:44

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини