В Сливен посрещнаха тържествено новия си митрополит

  • 27 май 2024 18:25

  • 1270
  • 1
В Сливен посрещнаха тържествено новия си митрополит
© Булфото (архив)

Новият Сливенски митрополит Арсений днес бе тържествено посрещнат в Сливен. В присъствието на своите събратя - митрополити от Българската православна църква, духовници, монаси, кметове от различни духовни околии, областния управител на Сливен и десетки миряни, той благослови всички с древния апостолски молитвослов "Благодат Вам и мир от Бога Отца и от Господа Нашего Исуса Христа!"

След официалното посрещане на централния площад "Хаджи Димитър", митрополит Арсений влезе в катедралния храм "Свети Димитър" за първото си служение като Сливенски владика.

Първият храм, който той посети, бе храмът "Света Троица" в сливенското село Крушаре. 

Новоизбраният сливенски митрополит с първи думи

На въпрос какви ще бъдат първите му действия като архиерей, Негово Високопреосвещенство заяви: "С молитва към Бога, със свидетелство за единение и любов, вярвам, че ще преодолеем всички трудности и изпитания, пред които ще бъдем изправени в това нелеко отговорно архипастирско служение, подкрепен от свещенослужителите на Сливенска епархия!", предаде БТА. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.27 | 18:49

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини