София след мощната буря: Най-засегнат е кв. "Христо Ботев"

  • 23 май 2024 13:45

  • 1398
  • 2
София след мощната буря: Най-засегнат е кв. "Христо Ботев"
© Булфото (архив)

България остава в капана на дъждове и бури. Снощната мощна буря, връхлетяла София, наводни подлези, търговски обекти, изкърти асфалта на места и предизвика безпрецедентни задръствания.

Квартал "Христо Ботев" е един от най-засегнатите от бурята. Пътят е отнесен от прииждащата вода. Текат ремонтни дейности по възстановяване на пътната настилка. Бедстващи хора няма. Наложила се е евакуация в частна сграда в район "Триадица" на жена с дете. Няма пострадали.

Малко преди 19 ч. вчера мълния падна в близост до мъж в столичния квартал "Младост" 1. Като по чудо 30-годишният мъж не е сериозно пострадал. А електрически стълб пламна в центъра на София.

"Имаше едно табло, което изгоря при Халите. През вчерашния ден имахме 83 сигнала, основно в София, свързани с паднали дървета, наводнени улици", уточни директорът на ГДПБЗН главен комисар Александър Джартов.

Каква е равносметката след силната буря в София?

Подлези в София останаха непроходими с часове заради силната буря, а улици в редица квартали се превърнаха в реки. Количествата дъжд на квадратен метър достигнаха 70 литра, предаде Bulgaria ON AIR. 

"Наблюдават се речните корита и общинските язовири. За момента няма опасност от разливи на речните корита, а водните количества в язовирите са в норма. От днес ще се приоритизират аварийните ремонти на улуците в лошо състояние след бурята, детски градини, ясли и училища", обяви кметът на столицата Васил Терзиев.

За днес синоптиците обявиха жълт код за опасни валежи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1398 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:28

2
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­ ­м­­о­м­­и­­­ч­­­е­­т­а­­ ­в­­­и­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­­в­а­­т ­-­­­ X­1­8­­­.­­­F­U­­­N

2024.05.23 | 18:37

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини