Писателят Емил Йотовски: Ако ти и децата ти сте приравнени с боклук, който цапа, поне не се гордей с това!

  • 15 май 2024 12:09

  • 1216
  • 0
Писателят Емил Йотовски: Ако ти и децата ти сте приравнени с боклук, който цапа, поне не се гордей с това!
© личен архив

Преди ден беше премиерата на поредната книга на писателя, наш уважаван колега Емил Йотовски „Технология на унищожението”. Емо Йотовски има безпощадно остро перо и читателите на рубриката ни КоментарНО тук до неотдавна имаха удоволствието сами да се убедят в това. Той е работил в много печатни и електронни медии. Досега са издадени книгите му „Басни”, „Синдромът на сварената жаба”, „Жестоко”, „Разкази с неочакван край”, „Нарочни приказки”, „Зависимите”. Негови пиеси радват публиката на наши и чужди театри. Ето коментарът му на въпроса ми защо написа „Технология на унищожението, какво го провокира:

„Нека разгледаме една теория. Свръх богатият елит е припознал планетата като своя собственост. Цялата планета. Като ревнив стопанин той не иска имотът му да се цапа. Не иска в недвижимата му собственост да се разхождат някакви мизерници и да му говорят за свобода. Затова се вземат мерки. Някои го наричат великото зануляване, други златния милиард, трети армагедон.

Идеята е проста. Човечеството да се сведе до необходимия минимум, който да осигурява правилното функциониране на имота.

За целта на свръх богатия елит, който се готви да придобие божествен статут, са му необходими учени, които да поддържат нивата на познание, пазачи и работници. Почти като в един мравуняк. Цялото останало човечество, уви, е ненужно. Задайте си въпросът, вие бихте ли били нужен на една такава система и се опитайте да си отговорите честно. „Технология на унищожението“ дава примери със събитията, които ни заобикалят и които ние разглеждаме поединично. В момента, в който се вгледаме по-дълго в някой факт, то той се категоризира като теория на конспирацията. „Твоят въглероден отпечатък си ти. Нито повече – нито по-малко. Нулирането на въглеродният ти отпечатък, към което толкова много се стремиш, значи твоята смърт. Ако нямаш деца няма как децата те да живеят в един по-чист свят. Ако ти и децата ти сте приравнени с боклук, който цапа, поне не се гордей с това.“

Следва…

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1216 0

Свързани новини

Водещи новини