Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас

  • 14 май 2024 15:11

  • 489
  • 3
Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас
© АПИ

По инициатива на Агенция „Пътна инфраструктура“ се проведе акция по залесяване в района на новоизградения обходен път на Бургас. Служители на пътната администрация засадиха фиданки от широколистния вид Koelreuteria paniculat.

Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване.

Снимка: АПИ

Инициативата за засаждането им е част от заключителните събития по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., а целта е да се популяризира идеята за екологично чист транспорт, опазване на природата, намаляване на вредните емисии в райони с интензивен пътен трафик. Обходният път на град Бургас е един от проектите, реализирани с финансиране от оперативната програма. С изграждането му трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнесе извън гр. Бургас, с което значително се повиши безопасността на движение, комфортът на пътуващите, както и времето за придвижване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града намали и замърсяването в жилищните квартали.

Снимка: АПИ

Последвайте канала на

Десислава Станева
489 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:14

3
❤️ Г­­­о­р­е­­­щ­и­­­ ­­­м­­о­­­м­и­­­ч­е­­­т­а­­ ­­­в­­­и­­­ ­­о­­­ч­­­а­­­к­в­­а­­­т ­-­­­ X­­1­8­­­.­F­­­U­N

2024.05.14 | 22:50

2
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

2024.05.14 | 15:30

1
Голям театър ,на госпожата лопата даже не е изцапана ,един държи двама зариват и една имитира работа ....администрация ....

Добави коментар

Водещи новини