Над 70% хотелите в община Троян са резервирани за великденските празници

  • 16 април 2024 14:54

  • 472
  • 2
Над 70%  хотелите в община Троян са резервирани за великденските празници
© Pixabay

Над 70 процента от местата в хотелите в община Троян са резервирани за великденските празници, показа проверка на БТА в местата за настаняване.

Повечето управители и собственици на хотели с две и три звезди в общината заявяват, че капацитетът им за настаняване е запълнен между 70 и 90 процента. Отделни бутикови и семейни хотели вече имат 100 процента резервирани помещения.

Хотелиерите съобщават, че по техни наблюдения туристите си запазват места малко по-рано в сравнение с миналата година.

Повечето хотели предлагат празнични великденски пакети, с включени закуски и вечери. В цената не пакета, обикновено, са включени великденски обяд или вечеря с традиционни храни: печено агнешко, яйца, козунак и зелена салата, както и музикална програма. На много места гостите ползват безплатно допълнителни услуги като басейн с обикновена или минерална вода, солна стая, парна баня, спа или релакс зони. Част от хотелите ще организират тематична анимация за гостите като боядисване на яйца.

Според местните хотелиери най-често резервации се правят за 3 нощувки. Цената, която ще плати четиричленно семейство с две деца под 12 години за тридневен ваканционен пакет в района, варира между 1020 лева и 1300 лева.

Отделни двузвездни хотели предлагат и настаняване на база нощувка и закуска, като цената за семейство е около 700 лева.

„Рядко включваме обяд в пакетни оферти, защото хората предпочитат да разглеждат забележителностите в региона и се хранят на място в заведенията около тях“, каза за БТА Ирина Баракова, маркетинг специалист в хотел „Троян плаза“.

Места в къщите за гости се намират по-лесно, като цената е съобразена с предлаганите удобства. Въпреки че лятото още не е настъпило, много места за настаняване в общината вече предлагат ползване на басейн и детски кът.

Цяла вила за четирима може да се наеме за около 160-180 лева на вечер. При наем на по-големи вили и къщи за гости, съответно се увеличава и цената. Не се предлага изхранване на гостите, но собствениците казват, че в цената е включено ползване на напълно оборудвани кухненски помещения.

По данни от отчета на програмата за развитие на туризма в община Троян за 2023 г. през миналия април са регистрирани посещения на 6320 туристи.  Те са реализирали общо 13 351 нощувки. Основният поток от посетители съсредоточен в в пет населени места: Троян и селата Чифлик, Орешак, Шипково и Бели Осъм.

Хърватия очаква много туристи за великденските празници

Последвайте канала на

Десислава Станева
472 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.16 | 16:24

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman

2024.05.25 | 07:31

2
❤️ Г­­­о­р­­е­щ­и­ ­­м­о­­­м­­­и­­ч­е­­­т­­а­­­ ­­­в­­и­­ ­о­­ч­а­­­к­в­­­а­т ­-­ X­­­1­8­­­.­­F­­U­­­N

Добави коментар

Водещи новини