Поликарп: За втори път дрогирани или пияни оскверняват гроба на Неофит

  • 16 април 2024 14:55

  • 1557
  • 3
Поликарп: За втори път дрогирани или пияни оскверняват гроба на Неофит
© Булфото (архив)

Полицията издирва извършителите, поругали гроба на Патриарх НеофитПатриарх НеофитНеофит I е висш български православен духовник, глава на Българската православна църква и на.

Всичко по темата:
Кончината на патриарх Неофит 133

На 21 април, неделя, в храма ще бъде отслужена заупокойна света литургия и панихида по повод 40 дни от кончината на Неофит.

"Оскверняването на гроба на Негово Светейшество е вече за втори път. Такова нещо имаше и в събота срещу неделя. Беше счупен фенерът, в който постоянно гори свещичка. Сега е това - беше съборен и изкъртен кръстът, самата конструкция на гроба е изместена, мраморната плоча е счупена", заяви епископ Поликарп.

"Оскверняването на храма вътре и вън ежедневно се случва от хора, които са или дрогирани, или с различни психологически и ментални проблеми - хора, които са се отдали на алкохолизъм. Дано е това. Дано не е нещо по-сериозно. За жалост, в полицията се събират само документи, папки с неща, които касаят "Св. Неделя" и посегателството върху нея, но няма никакво разрешение, нито наказани, нито хора, които могат да бъдат подведени под отговорност", допълни той.

Оскверниха гроба на патриарх Неофит

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1557 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
тошо бай

2024.04.16 | 23:42

3
Защото няма държава!!! Ние сме помия.

2024.04.16 | 16:23

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим.====> use.my/sman
Сърбеца

2024.04.16 | 15:22

1
Нощеска пак !!! Гербавият слуга, агент на ДС

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини