Близо 40 малки самолета кацнаха днес на летището в Балчик

  • 13 април 2024 14:43

  • 1605
  • 2
Близо 40 малки самолета кацнаха днес на летището в Балчик
© Булфото

Близо 40 малки самолета кацнаха днес на летището в Балчик. По този начин румънски и български пилоти на малки машини отбелязаха официално влизането на двете държави в Шенгенското пространство по въздух. Събитието, което премина под наслова Schengen check, ще се повтори на 27 април, но тогава домакин ще бъде Летище Тузла.

Пилотите и гостите на инициативата днес бяха поздравени от Иван Димитриев, изпълнителен директор на Летище София, което от 2016 г. управлява крайморския аеропорт. Сред гостите беше и изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев. 

38 -годишен българин изпи кафето си в Италия, нетърпелив да лети по новите правила за пътуване по въздух

Янко Стоименов, член на Управителния съвет на асоциацията на българските пилоти и собственици на самолети, посочи пред БТА, че днес се реализира една обща мечта на българските и румънските пилоти – да летят свободно, без граници в Европа. Според него сега се поставя само началото, а тепърва ще се усети и ползата от влизането на страните ни в Шенген. Председателят на румънската организация на пилотите Андрей Зинченцо допълни, че най-накрая българи и румънци могат да се чувстват достойни жители на европейското пространство, като напомни, че тепърва предстои двете държави да бъдат приети и по суша.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1605 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 05:34

2
❤️ Г­о­­р­­е­­­щ­­и­ ­­­м­о­м­­и­­­ч­е­­т­­­а­­ ­в­­и­ ­о­­­ч­­а­­к­­­в­­­а­­т ­­-­­­ X­1­­­8­.­F­U­N

2024.04.13 | 15:54

1
Хората се скъсват от бачкане за да сложат нещо за ядене на насата за децата си и да ги облекат пролично за училище, а вие ни занимавате с играчки на милионерчета и къде се били събрали...

Добави коментар

Водещи новини