Подновяват строителството на магистрала "Хемус" след Боаза

  • 29 март 2024 17:15

  • 4178
  • 2
Подновяват строителството на магистрала "Хемус" след Боаза
© Bulphoto (архив)

С началото на строителния сезон се възобновяват активните строителни работи в участъка от Боаза до пътния възел "Дерманци" на магистрала "Хемус".

За продължаване изграждането на аутобана са осигурени над 233,6 млн. лв. от републиканския бюджет, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

За участъци 1, 2 и 3 са подписани тристранни споразумения между АПИ, държавната фирма "Автомагистрали" и всички доставчици на услуги, материали и подизпълнители, с които поемат гаранционна отговорност по законоустановените срокове - 7 години за пътната част и 12 години за съоръженията. 

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание в района на с. Чурек и тунел „Витиня“ на АМ "Хемус"

Очаква се изграждането на първия участък да завърши до края на 2024 г., а трасето от Боаза до връзката с пътя Плевен - Ловеч, което е близо 52 км, да е готово до края на 2026 г.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4178 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!

2024.03.29 | 19:07

2
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

2024.03.29 | 17:39

1
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> gg.gg/xlman

Добави коментар

Водещи новини