Исканията на земеделците: От подкрепа за сектори до млади хора в сектора

  • 21 март 2024 10:38

  • 165
  • 2
Исканията на земеделците: От подкрепа за сектори до млади хора в сектора
© Булфото (архив)

Да отпадне таванът на т.нар украинска помощ и да се намали административният натиск върху фермерите - около тези искания към държавата се обединиха земеделците, които взеха участие в Десетата национална среща на Асоциацията на земеделските производители в България.

Председателят на Асоциацията Венцислав Върбанов обясни очакванията им.

"Защита на интереси на българските фермери по отношение на безмитната търговия с Украйна, подкрепа за чувствителни сектори "Мляко", "Месо", "Плодове" и "Зеленчуци". Подкрепя се режим за привличане на работна ръка от чужбина, реални мерки за напояването, които да се отразяват в бюджета на страната", уточни пред БНР Върбанов.

До 9 април: Земеделци кандидатстват за "украинска помощ"

С нетърпение очакваме да разберем какъв ще бъде подходът на администрацията за привличане на млади хора в земеделието. Нулевият интерес на младите към сектора е проблем номер 1 за всеки от нас", посочи той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
165 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 08:44

2
❤️ Г­­о­­р­­е­­­щ­­и­ ­­­м­­о­­­м­и­­ч­­е­т­а­­­ ­в­­­и­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­­в­а­­­т ­-­­­ X­­1­8­­­.­­­F­U­­N

2024.03.21 | 11:31

1
Съпрyгата кyпи кaпcyли които подобpиxа ceкcа ни и пpомeниха живoта ни! Сeга съпpyгата ми е дoволнa и се чyвствaм като aлфa мъжки. Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим, eто тeзи кaпсyли:----> use.my/bioman

Добави коментар

Водещи новини