Локализираха пожара в Рила от три страни

  • 27 август 2012 10:16

  • 639
  • 0
Локализираха пожара в Рила от три страни
©

Пожарът в местността „Бели бор” в Рила планина е локализиран от три страни, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кюстендил. Днес гасителните действия продължават 130 души, летателната техника е в готовност при необходимост да се включи в гасенето. През нощта не е допуснато разрастване на площта на пожара.

Продължават действията по ликвидирането на пожара, който възникна на 19 август в местността „Празна торба” в близост до Илиина река в Рила планина. В района на този пожар днес работят 16 пожарникари и спасители и 10 служители на Регионална дирекция по горите – Благоевград.

Ликвидиран е пожарът, който възникна на 23 август в землището на селата Тополница, Дяково и Делян. Наблюдение на района се осъществява и днес от екип на Горското стопанство. Този пожар обхвана територия от 3500 дка сухи треви и храсти и изгори около 350 дка смесена гора.

През изминалото денонощие в Кюстендилска област са гасени девет пожара, три от тях са със нанесени щети. Един от пожарите е причинен поради късо съединение – изгоряло е купе на лек автомобил. Всички останали пожари са причинени поради небрежност.
60 кв.м покривна конструкция, дърва за огрев – 2 куб.м и покъщнина са унищожени в имот в Кюстендил. Няма пострадали хора. Пожарът е угасен от 2 екипа на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Последвайте канала на

Novini.bg
639 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини