По действията ще ги познаете…

  • 12 март 2024 16:40

  • 4406
  • 0
По действията ще ги познаете…
© Pixabay/Novini.bg

В България има увеличение на инвестициите. Има осветляване на зависимости в съдебната система и държавното обвинение. Има започнати разследвания за корупция по най-високите им етажи. Има увеличение на производството и износа. Има повишаване на доверието към нас у партньорите ни от НАТО и ЕС. Има скъсване с газовите зависимости, има понижение на цената на газа. Има увеличение на учителските и лекарските заплати, увеличение на пенсиите и база за още няколко увеличения. 

Нинова:

„Защо ѝ е на България още 9 месеца това?“

Нинова: Защо ѝ е на България още 9 месеца това

А, де?

Когато са на власт, все нещо им пречи да си изпълнят обещанията… гигантските, неизпълними обещания, с които са зарибявали електорат. Като са в опозиция обаче, започват да държат сметка защо България не е раят на земята и как така си позволявате да допускате проблеми, бе?

Много интересно. 

Но да видим какво са предложили те досега, че да имат такива големи очаквания и морални основи, на които да стъпят и от които да гледат така отвисоко всички…

Предложили са Виденовата зима, Лукановата зима, инфлация, заплати от по пет долара, пенсии от по три долара, глад, купони, празни магазини, изгорените спестявания на хората, кредитните милионери, „червените куфарчета“, Р.Овч., опити за разпродаване на енергийната ни независимост.

Да-а… определено имат много поводи да се гордеят със себе си. 

Какво искат? Искат предсрочни избори. Дали не са запознати със социологията? Която казва, че картинката в разпределението на мандатите няма да е особено различна. Аз лично смятам, че са запознати. Тоест, знаят, че няма да има разлика в картинката и знаят, че ще бъдем пак там, откъдето сме тръгнали, когато минат и следващите избори. Но ще изгубим време, инерция и пари; и ще се вдигне народното недоволство. 

Че защо го искат тогава? За да се клати стабилността, защото на империята на злото от североизток ѝ е удобно да има сътресения в държавите от ЕС и НАТО. И местните ѝ служители правят всичко възможно. Можете ли да се сетите кога комунистите са показали нещо друго – различно от послушание към москва? Кога са се посвенили да продадат България за шепа копейки, за да ѝ е удобно на московията? 

Не го разбирам това говорене и поведение – сякаш са някаква нова партия, на която тепърва трябва да „дадем шанс“, че да видим как ще се справят… Все едно не сме ги виждали вече как се „справят“. 

Как така са „леви“ и са „социалисти“, а дори ПЕС се дистанцира от тяхната „лявост“ и техния „социализъм“? Много просто – те са последователни съветски социалисти, което е просто код за служители на московския империализъм. Социалистите са „за“, а не „против“ човешките права, „за“ закрила на малцинствата и т.н. „Социалистите“ в България са просто руски служители, защото някога си болшевиките маскирали жаждата си за власт под думата „социализъм“ и така… до днес. 

Партията им е пълна с милионери и работодатели, но са „социалисти“. Самата им лидерка е героиня от времето на приватизацията. „Социалисти“…?

За възрожденците – какво да кажем? Какво са предложили досега? Ваксинирани антиваксъри, държащи спестяванията си в евро, правещи референдуми против еврото, каращи немски коли, хвалещи руский мир, плюещи в парламента, децата им на по 17-18 купуват апартаменти за стотици хиляди. Приказка. Лъха на доверие отвсякъде.

За тях беше и повече от очаквано, че ще се метнат срещу президента. Защо? Защото делят едни и същи избиратели от спектъра на русофилите. Те са крайна, а не безкрайна бройка. Всеки иска да ги вземе всичките за себе си, но не се получава, не може. А те с приказки за икономика и политически планове не се печелят. Този електорат се води само от емоции, фалшиво образование и крякане. Да се опиташ да им говориш за макроикономически рамки или за геополитика, или за инфраструктура, или за инвестиции е като да им говориш на китайски. Но то пък и възрожденците са едни политици… Те самите едва ли се виждат как го правят това говорене. 

Не им се и налага, на тях им трябва само да врякат, да крякат и да хвалят русия, докато громят гнилия запад. От лесно по-лесно. 

Но ето, че изведнъж и президентът се задава на същия фланг, да прави партия, която да „говори“ на същия електорат. И какво следва? Следва конфликт с него и очерняне. Кални борби, за да елиминират имиджа му. Или поне да го поопетнят малко, че да не им дърпа прекалено много от феновете. 

Цитат: 

Вие също имате вина, че ситуацията в държавата е такава, защото миналата година беше погазен тежко поривът, желанието да има референдум за българския лев. Вие трябваше да застанете в позиция за защита на българския народ“, каза той на Радев, а държавният глава му отговори: „Абсолютно невярно. Спрете със спекулациите“. 

И някак си… няма изненадани. Нинова отдавна „сипва“ на президента и не пропуска възможност да му се поподиграе малко, да го покодоши малко, да му припомни, че се е провалил в това или онова, че тая или оная партия са негови „рожби“… Не му прощава, както се казва. И тя има електорат да брани. От същото поле. Русофилското, дето си мисли, че бозата от шесстинки е най-важното в тоя живот. 

Напълно очакваните кални и мазни борби в псевдолявото. Казвам „псевдо“, защото вече (а и не за първи път) се разбрахме, че „лявото“ е „за“ човешките права, а не „за“ руския империализъм – коренно различни неща. 

А относно това доколко наистина са „русофили“ – правилно предполагате, че и русофилията им е в кавички. Ето ви изказване на отлъчения Николай Дренчев, който в прав текст си го каза:

Обвинението, че сме русофилска партия не отговаря на истината по отношение на нашите програмни документи. Има заигравка с русофилския вот. Това е по-скоро повърхностен образ“.

Николай Дренчев: Костадинов е организирал групова терапия с психолог във Възраждане след чистката

Как го разбирам аз това? Ето така го разбирам: в момента е модерна русофилията и те – за да хванат ръка – са се писали русофили. Ако беше модерно нещо друго, щяха да се пишат нещо друго.

Не знам дали помните, но преди години гръмна един смешен скандал с (тогава все още неотлъчената) Гунчева, която беше писала, че путин бил най-лошото нещо, което се е случвало на русия (преди да стане възрожденка), а после се опита да се престори, че не го била писала, само дето имаше доказателства. 

Толкова и за „русофилията“… нищо лично, просто бизнес. 

Това имаме към момента откъм полето на т.нар. опозиция. Партия „И Така Нататък“ (ИТН) дори не искам да ги коментирам, те са с тежък аромат на ватенки и чалга; само много ме е яд, че един от сценаристите ѝ петни името на великите Judas Priest, носейки тениските им. 

Престрелки между Румен Радев и "Възраждане" заради българския лев

Нинова към Радев: Предсрочни избори са изходът от тази ситуация

Нинова: Защо ѝ е на България още 9 месеца това

_____________________

Този коментар изразява личното мнение на автора
и може да не съвпада с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на

Александър Томов
4406 0

Водещи новини