Сложиха станция да мери дали ТЕЦ "Бобов дол" замърсява въздуха

  • 12 март 2024 10:35

  • 232
  • 1
Сложиха станция да мери дали ТЕЦ "Бобов дол" замърсява въздуха
© Novini.bg/ Canva

Мобилна станция на Министерството на околната среда (МОСВ) измерва вредните емисии и запрашване в района на ТЕЦ "Бобов дол". Станцията пред кметството в Големо село ще остане включена до 18 март, каза кметът на селото Васил Васев.

Замерването за вредни емисии при работата на ТЕЦ "Бобов дол" се прави регулярно, четири пъти в годината според комплексното разрешително, а при постъпили сигнали и инцидентно.

В случая замерванията са рутинни, а показателите се обявяват по-късно, поясни кметът на Големо село Васил Васев.

РИОСВ - Хасково наложи глоба от 20 000 лева на ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград

"Измерваме запрашеността на територията на селото. Тя е в мониторинг. Имаме четири пъти измервания в годината и с тази цел годината започва от март месец - пролет, лято, есен, зима. Това е пролетното замерване", поясни той.

Преди няколко години местните хора поискаха монтиране на монитор край централата, на който да се изписват във всеки един момент показателите за евентуални вредни емисии.

Това не е направено, но такъв контрол може да се осъществява по електронната система на сайта на централата, поясняват от ръководството на дружеството.

Пътуващи по направлението Кюстендил - Дупница преди няколко дни забелязаха оцветен в жълто пушек от комините на ТЕЦ-а. Качваха и снимки по мрежата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
232 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.03.12 | 18:28

1
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---->> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини