РИОСВ - Хасково наложи глоба от 20 000 лева на ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград

  • 11 януари 2024 10:25

  • 603
  • 1
РИОСВ - Хасково наложи глоба от 20 000 лева на ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград
© Novini.bg/ Canva

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Хасково наложи имуществена санкция от 20 000 лева на Топлоелектрическата централа (ТЕЦ) "Марица 3" в Димитровград, съобщиха от екоинспекцията в отчет за работата на институцията през миналия месец декември.

Причината е неизпълнение на мерки за преустановяване изпускането на неорганизирани емисии от западната страна на сградата на котелно помещение. Осъщественият емисионен контрол от страна на Изпълнителната агенция по околната среда на ТЕЦ-а показва, че измерените концентрации на азотни оксиди и прах не превишават определените норми за допустими емисии.

Съдът глоби ТЕЦ "Бобов дол" със 150 000 лева

През месеца служителите на екоинспекцията са извършили 91 проверки на дейността на 87 обекта в областите Хасково и Кърджали. В рамките на осъществения контрол са дадени 26 предписания, съставени са четири акта за установяване на административни нарушения, издадени са шест наказателни постановления, сключени са две споразумение. Почистени са 64 замърсени с отпадъци терени в населени места в седем общини в двете области.

През ноември РИОСВ - Хасково предприе 122 проверки на дейността на 108 обекта. Дадени бяха 25 предписания, съставени 12 акта за административни нарушения, издадени бяха три наказателни постановления.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
603 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.01.11 | 14:04

1
Хора, пробвахте ли новата виaгpa?, просто е сyпер: в пъти по-ефeктивна, повече cпepма, по-ярки усещания, лекува болести и е бeзопаcна на всяка възpаст. Отново се почyвствах мъж, прочетете сами на какво е cпоcобна-----> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини