Кукери гониха злите сили в Широка лъка

  • 03 март 2024 15:45

  • 316
  • 2
Кукери гониха злите сили в Широка лъка
© Булфото

Тази година кукерският празник "Песпонеделник“ в Широка лъка съвпада с националния празник 3 март и в селото има много туристи.

Проявите, съпътстващи празника, започнаха още на 29 февруари и включваха изложба, посрещане на Баба Марта, празничен концерт, посветен на Деня на самодееца, рецитал за Трети март, представяне на битовата пиеса "Овчарска идилия“, както и традиционния концерт на талантите от Националното училище за фолклорни изкуства.

Малки кукери гониха злото от Монтана

Местните кукери – песяците по традиция откриват празника и дават началото на "Песпонеделник“. Освен тях в селото ще гостуват още шест кукерски състава.

Тези състави са от различни краища на България, за да представят красотите на всеки регион.

Има два нови състава, които за първи път гостуват в Широка лъка. Това са съставите на село Оборище, Панагюрско и от село Тъжа, Павел баня. Останалите са гостували и друг път – те са от град Стралджа, Ямболско и село Драгоданово, Сливенско. А кукерите от село Турия и село Варвара са гостували много пъти и са познати, предава Булфото.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
316 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:25

2
❤️ Г­­о­р­е­­щ­­и­­­ ­­м­о­­м­­­и­ч­е­­­т­­­а­­­ ­­в­­и­­ ­о­­ч­­а­­к­­в­­­а­т ­­­-­­­ X­­1­­­8­.­F­­U­­N

2024.03.03 | 16:15

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> shout.to/keto

Добави коментар

Водещи новини