Водещите новини! Десетки арестувани в деня на погребението на Алексей Навални. Огромен кран падна върху строежа на метрото в София (и още…)

  • 01 март 2024 19:14

  • 1672
  • 24
Водещите новини! Десетки арестувани в деня на погребението на Алексей Навални. Огромен кран падна върху строежа на метрото в София (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 1 март   

 

Десетки хора бяха арестувани в Русия в деня на погребението на Алексей Навални, съобщиха опозиционни на Кремъл медии.

В Москва бяха задържани най-малко трима души бяха арестувани в Москва по време на погребението на руския опозиционер Алексей Навални", предаде телевизия "Дождь" ("Дъжд").

"Двама души бяха арестувани на мост между църквата в Москва "Света Богородица", където бе отслужено опелото, и Борисовското гробище, където се състоя погребението на критика на руския президент Владимир Путин", добави опозиционната на Кремъл медия.

"След погребението бе задържан и заместник-председателят на московската организация на опозицонната партия "Яблоко" ("Ябълка") Андрей Морев. Той бе задържан във влак на метрото на станция Марино, близо до църквата, в която бе отслужено опелото за Навални", допълни "Дождь".

"Около Борисовското гробище бе задържан мъж", скандирал "Долу Путин!", добави медията.

ВИДЕО

Десетки арестувани в деня на погребението на Алексей Навални

***


Министърът на отбраната на Канада Бил Блеър е готов да изпрати ограничен брой военнослужещи за обучение на украинските войски в Украйна, стига тази операция да се проведе далеч от фронтовата линия на войната с Русия и да има ясно изразена небойна роля.

В интервюто за вестник Star Блеър заявява, че идеята е била обсъдена по-рано тази седмица в Париж, където той участва в среща на върха по въпросите на сигурността заедно със съюзниците на Канада от НАТО и други поддръжници на Украйна.

Канада е готова да изпрати небойни войски в Украйна

***


Албанският премиер Еди Рама заяви, че не само Албания, а всички балкански лидери, които са присъствали на посветената на Украйна среща в Тирана на 28 февруари, са казали "да" на предложението на украинския президент Володимир Зеленски за съвместно производство на въоръжение между Украйна и Балканите, съобщи Евронюз Албания.

Албанският премиер: Всички казахме "да" на Зеленски за съвместно производство на въоръжение на Балканите

***


Огромен кран падна върху строежа на метрото при комплекс "Червено знаме" на бул. "Шипченски проход".

Запречил е "Шипченски проход". Като по чудо няма пострадали, съобщава БНТ.

Инцидентът потвърди инж. Светослав Статев от "Метрополитен" ЕАД. Няма пострадали, няма смачкани коли, подчерта той.

СНИМКИ

Огромен кран падна върху строежа на метрото при комплекс "Червено знаме"

***


„Най-трудно се финансирахме преди да започнем да получаваме субсидия. Сега получаваме 3 милиона и Възраждане става голяма сила. Сега нещата са различни, защото вече може всичко да се плати – автобуси, хора, сандвичи, пиари и т.н.“

„Обвинението, че сме русофилска партия не отговаря на истината по отношение на нашите програмни документи. Има заигравка с русофилския вот. Това е по-скоро повърхностен образ“.

Николай Дренчев: Костадинов е организирал групова терапия с психолог във Възраждане след чистката

***


МВР за Червения пират: В телефоните на мъжа са открити всички имейли, съвпадащи на 100%

***


„Категорично мога да заявя, че Министерството на иновациите и растежа не е подписвало договор с "Лукойл", както и не е предоставило финансиране на "Лукойл". Това е един от примерите за дезинформация, изважда се информация от контекста“.

Министър Стойчева: Министерството на иновациите и растежа не е давало пари на "Лукойл"

***


Областната дирекция на полицията във Варна издирва лицето Силвия Руменова Балабанова. 

Жената е на 45 години, напуснала домът си в ж.к. "Възраждане" на 29.02.2024 г. и от тогава е в неизвестност. За последно е засечена около 09:20 часа в автобус № 148, движещ се в посока центъра на гр. Варна.

Издирват 45-годишна жена от Варна

***


„Благодаря ти за тези 26 години абсолютно щастие. Да, дори през последните три години на щастие. За любовта, за това, че винаги ме подкрепяше, за това, че ме караше да се смея дори от затвора, за това, че винаги си мислил за мен“. 

Юлия за Алексей Навални: 26 г. абсолютно щастие, караше ме да се смея дори от затвора

***


Президентът на Молдова Мая Санду коментира решението на приднестровските депутати и техния призив към Русия за дипломатическа защита, като заяви, че с действията си Тираспол се надява да получи финансиране от Кремъл, предаде базирината в Киев новинарска агенция Укринформ, цитирина от БТА.

"Тираспол (столицата на непризната Приднестровска република) иска пари, виждам, че те се обърнаха към Москва и към международни структури и организации. В същото време руската пропаганда разпространява тази измислена история (за евентуалното анексиране на Приднестровието)", каза Санду.

Молдовският президент Мая Санду: Приднестровието иска парите на Кремъл

***


Изказването на френския президент, че не е изключено в бъдещ момент да се стигне до разполагане на западни войски в Украйна, разтърси съюзниците от НАТО. Но според анализатори то има и друга последица и тя е, че думите му са създали нов разлом в отношенията с другата част от „мотора на ЕС“ – Германия.

Отказът на Макрон да изключи възможността в Украйна да бъдат изпратени западни войски разкри дълбоките противоречия с традиционния френски партньор Берлин, от които може да се възползва Русия, предупреждават експерти, цитирани от Франс прес.

Изказването на Макрон за западни войски в Украйна създава нов разлом в отношенията с Германия

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1672 24

Коментари 24

Добави коментар
патриот

2024.03.02 | 11:58

24
дреме ми

2024.03.01 | 23:22

23
Горбачов и последователя Навални и Горбачовците след 89г. са ИЗРОДИ ПРЕДАТЕЛИ! ЯХВИСТИ СЕКТАНТИ САТАНИСТИ!

2024.03.01 | 21:27

22
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

2024.03.01 | 21:21

21
Братушки, елате и ни освободете от нацистите предатели!

2024.03.01 | 21:20

20
Вейте се червени знамена! Вие сте предвестници на нашата заветна свобода!

2024.03.01 | 21:11

19
Русия жъне победи! Слава на братушките! Победа!

2024.03.01 | 20:57

18
ПУТИН, РАДЕВ, ЛУКАШЕНКО- ЗА ЕДИН ПО-ДОБЪР СВЯТ!
Ukraina 55

2024.03.01 | 20:56

17
СЛАВА НА ПУТИН!

2024.03.01 | 20:55

16
СЛАВА НА ПУТИН!
Nazi SS

2024.03.01 | 20:03

8
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...патриот анален съм -МИРОСЛАВ БЛАЖЕВ ПСИХОТО

2024.03.01 | 20:17

15
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...

Добави коментар

Водещи новини