Плевен посрещна празника Баба Марта, украсен в бяло и червено

  • 01 март 2024 08:59

  • 308
  • 2
Плевен посрещна празника Баба Марта, украсен в бяло и червено
© pixabay

Плевен посрещна празника Баба Марта, украсен в бяло и червено. Дървета в централната част на града и специално оформени кътове допринасят за празничното настроение в първия ден на месец март. Те са резултат от творческото вдъхновение на деца и ученици от детски градини, училища и образователни институции в Плевен, които се включиха в инициативата "Приятели на Баба Марта", организирана за първа година по идея на общинската управа.

В продължение на два дни децата украсяваха избрани дървета от сградата на Пощата до Драматично-куклен театър "Иван Радоев". Фигури на Баба Марта, на щъркели, лястовички, пролетни цветя и на ноти радват плевенчани. Мартенската украса се допълва и от двете големи фигури на Пижо и Пенда, които за поредна година са поставени на площад "Възраждане".

Честита Баба Марта!

До 3 март в централната част на града ще остане и традиционният базар за продажба на мартеници.

През тази седмица в Регионалния исторически музей и в Центъра за работа с деца се организираха работилници за изработване на мартеници, в които се включиха десетки малки плевенчани.

Последвайте канала на

Нора Виткова
308 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:30

2
❤️ Г­­­о­­р­­­е­­щ­­и­­­ ­м­­о­м­и­­­ч­­­е­­т­­­а­­ ­­­в­­и­­ ­­о­ч­­а­­­к­в­а­т ­­-­ X­­1­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.03.01 | 11:09

1
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност. Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват.----> gg.gg/ketoexpo

Добави коментар

Водещи новини